Mai mulţi consilieri liberali au trecut în „barca” lui Tăriceanu

Ordonanţa de Urgenţă care permite transferul aleşilor de la un partid la altul, fără să-şi piardă mandatul, produce efecte neaşteptate în Sălaj. Până miercuri, doi consilieri municipali şi unul judeţean din cadrul organizatiei PNL Sălaj erau deja „transferaţi” la PLR, partid condus de Călin Popescu Tăriceanu. Este vorba despre consilierii zălăuani Rodica Mureşan şi Raul Dragoş care, alături de consilierul judeţean Alexandru Dimitriu, au ales să se alăture colegilor din Partidul Liberal Reformator, fapt confirmat şi de către deputatul Mirel Taloş, liderul „grupării” Tăriceanu în Sălaj. „Este foarte posibil ca numărul celor care vor veni spre noi să crească în perioada viitoare. Nu vă pot da informaţii concrete despre subiect, dar acest lucru se va întâmpla cu siguranţă”, ne-a declarat Mirel Taloş.
De cealaltă parte, preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, susţine că foştii săi colegi au luat decizia de pleca din partid „în interes personal”, însă liderul liberal nu a uitat să atragă atenţia asupra faptului că „dezertorii” au optat pentru un partid care, practic, la ora aceasta, nu există.
O altă plecare importantă din PNL a fost cea a lui Dorel Oros care, în urmă cu câţiva ani, era unul dintre cei mai activi liberali sălăjeni. Şi el, ca de altfel toţi ceilalţi colegi ai săi care au părăsit PNL, a optat să facă parte din noua structură politică a lui Călin Popescu Tăriceanu, creată în urma ruperii protocolului USL. „Pentru că îmi este prieten şi, foarte important, pentru că am încredere deplină în Călin Popescu Tăriceanu, am hotărât să mă alătur acestui nou proiect. Mărturisesc că nu mi-a fost deloc uşor să mă desprind de PNL, mai ales că în acest partid am închegat foarte multe prietenii. Însă, uneori, deciziile pe care le iei pot avea la bază chestiuni mai mult raţionale, decât sentimentale”, a ţinut să arate Dorel Oros.
Reamintim că, potrivit Ordonanţei de Urgenţă care le permite aleşilor locali să opteze pentru partidul din care doresc să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri, cei care nu vor depune declaraţia de schimbare a partidului rămân membri ai partidului politic sau organizaţiei minorităţii naţionale, după caz, pe listele partidului care a făcut parte dintr-o alianţă politică sau alianţă electorală, dacă acesta continuă să existe din punct de vedere legal sau devin independenţi, dacă partidul politic sau organizaţia minorităţii naţionale, după caz, dacă acesta nu mai există din punct de vedere legal. Mai mult de atât, gruparea condusă de Călin Popescu Tăriceanu are probleme serioase în a-şi schimba numele, din PNM (Partidul Naţional al Mediului) în PLR (Partidul Liberal Reformator). În urmă cu câteva zile, Tribunalul Municipiului Bucureşti a respins atât modificarea numelui, cât şi noul statut.

21 Thoughts to “Mai mulţi consilieri liberali au trecut în „barca” lui Tăriceanu”

  1. Anonim

    Ei, n-ai ce le face, dacă domnii politruci nu mai pot de dragul „viziunii” imprimate de Ponta lui Popescu-Tăriceanu! Altfel, drept ar fi că dacă vrei să pleci din partidul cu care ai candidat, depui mandatul! Orice altceva este curvăsărie politică!

  2. nik

    am votat pnl si psd nicidecum pdl.-pnl

  3. f

    de caracterul unor astfel de oameni trebuia sa-si dea seama capalnasiu de la inceput, numai ca daca a primit doua trei limbi la dos i-a inaltat si le-a dat functii , pe care acum nu sunt dispusi sa le cedeze……………………..oricum politica de cadre a PNL salaj este jalnica , capalnasiu nu cauta oameni de caracter pentru ca le este frica de ei , promovează doar pupincuristi , lingai şi rubedenii primele doua categorii salutandu-l din mers in momentul in care nu va putea sa le ofere ceva……………….capalnasiule cauta şi promovează oameni adevarati pentru PNL , si asculta şi ia in seama si alte opinii , caci lingusirea este inceputul tradarii ce va urma

  4. si duduia din poza dupa ce s-a aranjat pe ea si pe sotul ei cu functii faine , acuma sare in barca mai calduta !!!!sa-i mai votam !!!cum de nu ii e rusine sa mai iasa in fata celor de care s-a rugat s-o aleaga ????

  5. Anonim

    Nu cred ca a opta pentru alta formatiune politica, chiar si fara „identitate” cum spun unii, este o crima . Cea mai mare virtute si cinste este de a avea putere si curaj sa faci o schimbare in viata ta, chiar daca lasi in urma un trecut si multe momente in care ai simtit ca locul si rostul tau sunt acolo si atunci. Putini stiu ca in momentele grele, cand era foarte mult de munca, cei trei si-au urmat cu toata convingerea liderul, sacrificandu-se pentru crezul lor. Nu trebuie condamnat nimeni mai ales datorita faptului ca cei trei sunt oameni cu „coloana vertebrala”. Daca in aceste momente, nu tocmai „roze”, au puterea da a schimba ceva in viata lor, din partea mea tot respectul si aplauzele posibile. Succes Raul, D-na Muresan si Alexandru.

    1. Anonim

      au aparut postacii rosii

    2. Anonim

      da, da, au coloană flexibilă… după cum bate vântul!

  6. Anonim

    Ce declaratie de nesimtit are OROS ,tradator un parsiv care la viata lui a mintit cu nerusinare ,sper ca viata politica a lui sa ia sfirsit in curin cu TARICEANU in frunte , si pocaitul de TALOS , ei au uitat ca PNL SALAJ , iau sustinut in functi babane , de directori generali la rnp salar de 10 000 de euro deputat cu bani celtuiti din taxele SALAJENILOR , ce au facut ei pt SALAJ au distrus totul OROS a distrus DIRECTIA silvica , si a fugit la CLUJ ca un las .pedeapsa pt LUCUCUTA varga ca a prumovat si sustinut un asfel de om .

  7. Anonim

    nicio paguba ! traseisti de meserie !

  8. Trahanache

    Duduia Muresan trebuie sa-si salveze sotiorul, singurul dintre liberali ramasi in functie, iar Oros postul de director. Lucrurile sunt simple, cainele nu pleaca de la macelarie atata timp cat simte miros de ciolan.
    Despre principii ?, ce sa asteptam de la impostori.

  9. maria

    Ce va legati de amaratii astia?Asa-i in politica.Fiecare lider vine cu gasca lui.Cand pleaca ii ia cu el.Printre ei au circulat si cativa idealisti,adica fraieri.

  10. Anonim

    Ce reportaj de cacat,OROS TALOS .

  11. Anonim

    CINE SUNT MARIONETELE DIN POZA REPORTAJULUI, VAI POLITICA LUI TALOS SI OAMENI LUI , CE PIERDERE PT PNL SALAJ , SE CURATA PARTIDUL DE HOASPE,BINE CA AU PLECAT LA CE VALOARE AU AVUT.

  12. Anonim

    Cind citesc reportajul si aud de OROS ma gindesc cum a putut sa ia salar de 10 000 de euro pe luna ,si mai dorea sa fie ales deputat de SALAJ, chiar crezind ca salajeni sunt prosti bine ca a plecat din judet sa nu mai auzim de el cit de nemernic era , bravo PNL, bravo ministra varga ai facut un lucru bun ca ai scapat judetul de un oros escroc, noi salajeni vom alege IOHANIS.

  13. Anonim

    Ce preteni ai inchegat OROS in PNL salaj , ca tia-i mintit toti colegi de partid promitindule multe in diferite probleme si nu teai tinut niciodata de cuvint.

  14. Anonim

    Vor mai fi si altii care vor pleca satui de nemernicia actualei conduceri a PNL Salaj ! Pentru trioul capalnasiu, nistorescu si… w.c. (waler crisan) , doar organizatia municipala conteaza, ceilalti sunt…”pulimea” (cum s-a exprimat unul din ei!) Dar din „pulime” fac parte si primari de comune, consilieri locali si …chiar ORGANIZATII INTREGI !!! Si nu neaparat la partidul lui Tariceanu !

  15. Anonim

    tradatori cu acte in regula
    niste tarani

  16. ramona

    Locuri de munca alternative pentru toate localitatile! Oferim seriozitate maxima! Incheiati pe loc contract legal! S-au acordat deja primele castiguri! Oamenii sunt foarte multumiti! Avem dovada castigurilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 de dolari lunar, lucrand 3 ore pe zi ca operator online! Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul „Info” la adresa de email:ramoalyn@yahoo.com

  17. Anonim

    Fufa aia,muresan si sotul ei ar pupa in cur pe oricine il tine pe boul ala in functie la AJOFM !

  18. laura

    Rodica Rodica Rodica ce-ti mai place balacareala politica vei plati scump in fata lui D-zeu nici mult nu va trece marsavia si minciuna nu fac buna casa pentru mult timp

Leave a Comment