Maghiarii transilvăneni sprijină politicile guvernului ungar

Maghiarii care trăiesc în afara graniţelor, inclusiv în Transilvania, sprijină politicile guvernului (ungar, n.r.) faţă de comunităţile lor, aşa cum evidenţiază voturile lor la recentele alegeri generale, potrivit liderului Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), informează MTI, potrivit Agerpres.

Într-un interviu publicat astăzi de cotidianul Magyar Nemzet, Kelemen Hunor a menţionat că numărul voturilor prin corespondenţă a sporit cu 24% faţă de alegerile precedente, de acum patru ani, şi a crescut de asemenea prezenţa la vot la consulatul Ungariei.

Kelemen Hunor a salutat interesul crescut faţă de alegerile ungare, adăugând că maghiarii din Transilvania care deţin şi cetăţenia ungară au o şansă de a-şi exprima opinia despre atitudinea guvernului ungar faţă de comunităţile de maghiari din afara graniţelor.

Sprijinul pentru Fidesz peste hotare s-a apropiat de 94%, a spus el, ceea ce confirmă că maghiarii din afara graniţelor aprobă schimbările în politicile guvernamentale ungare privind etnicii maghiari din străinătate din ultimul deceniu şi mai mult.

El a afirmat că victoria cu o majoritate de două treimi este importantă întrucât îi conferă guvernului de la Budapesta o legitimitate solidă într-o perioadă dificilă.

Referitor la raporturile româno-ungare, liderul UDMR a spus că formarea unui nou guvern ungar poate impulsiona relaţiile bilaterale. ”Acest lucru este tot mai important pentru că există un război într-o ţară vecină şi totul se va schimba în jurul nostru în anii care vin”, a afirmat el.

4 Thoughts to “Maghiarii transilvăneni sprijină politicile guvernului ungar”

  1. […] Maghiarii care trăiesc în afara graniţelor, inclusiv în Transilvania, sprijină politicile guvernului (ungar, n.r.) faţă de comunităţile lor, aşa cum evidenţiază voturile lor la recentele alegeri generale, potrivit liderului Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), informează MTI, potrivit Agerpres. Într-un interviu publicat astăzi de cotidianul Magyar Nemzet, Kelemen Hunor a menţionat că numărul voturilor prin corespondenţă a sporit cu 24% faţă de alegerile precedente, de acum patru ani, şi a crescut de asemenea prezenţa la vot la consulatul Ungariei. Kelemen Hunor a salutat interesul crescut faţă de alegerile ungare,  » Mai multe detalii […]

  2. […] Maghiarii care trăiesc în afara graniţelor, inclusiv în Transilvania, sprijină politicile guvernului (ungar, n.r.) faţă de comunităţile lor, aşa cum evidenţiază voturile lor la recentele alegeri generale, potrivit liderului Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), informează MTI, potrivit Agerpres. Într-un interviu publicat astăzi de cotidianul Magyar Nemzet, Kelemen Hunor a menţionat că numărul voturilor prin corespondenţă a sporit cu 24% faţă de alegerile precedente, de acum patru ani, şi a crescut de asemenea prezenţa la vot la consulatul Ungariei. Kelemen Hunor a salutat interesul crescut faţă de alegerile ungare, adăugând… Citeste mai mult […]

  3. I.C.

    Ce nu înțeleg cei din guvernul maghiar este că nu poți să fii cu fundul în două luntri: și cu Putin și cu democrația. Vor avea ce au votat!

  4. Orban a fost votat pt că nu e slugă americană

    Orban a fost votat zdrobitor pt că se ocupă de unguri, la unguri demult prețurile la produsele de bază sunt controlate de stat. Fără să aibă resurse de gaz, ungurii plătesc la factura de gaz un preț de patru ori mai mic ca românii. Nu același lucru se poate spune despre Udmr care a intrat în coaliție cu pnl și a permis liberalizarea totală, imediată și necondiționată. Adică, jaf, jaf, jaf …

Leave a Comment

error: Conținut protejat!