Lucian Bode, deputat PNL: “Partidul Naţional Liberal vine în sprijinul cetățenilor care solicită acte doveditoare ale drepturilor la pensie”

“Astăzi (miercuri, n.r.), în plenul Camerei Deputaților, a fost adoptată cu majoritate de voturi Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea alin.(1) al art.3 din Ordonanţa Guvernului nr.71/2002 privind organizarea şi funcţionarea serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local (Pl-x 772/2015), pe care am inițiat-o alături de alți colegi liberali. Prin această intervenție legislativă am urmărit completarea cadrului legal existent în sensul în care se va permite și administrațiilor publice locale (consilii locale și județene) să poată organiza activități ce țin de gestionarea fondului arhivistic. În acest fel, se asigură baza legală pentru acele autorități locale care și-au manifestat intenția și care dispun de resursele necesare organizării activității de gestionare a fondului arhivistic. Mai exact, prin introducerea alin. (1) al art.3 din Ordonanța 71/2002, se oferă oportunitatea administrațiilor publice locale să asigure servicii arhivistice, dar cu condiția autorizării acestora conform Legii Arhivelor Naționale pentru prestarea de servicii arhivistice. Mă bucur că toate forțele politice au înțeles importanța actului legislativ si impactul pozitiv asupra populației și au dat dovadă de responsabilitate garantând astfel un drept fundamental al liberului acces al cetățenilor la informații publice. În mod nedrept, până în prezent, acest drept a fost îngrădit, iar zeci de mii de cetățeni s-au aflat în imposibilitatea de a avea acces la acte doveditoare ale drepturilor patrimoniale de asigurări sociale. Doar la nivelul județului Sălaj, peste 8.000 de cetățeni s-au aflat în această situație, unde, din păcate, operatorii economici autorizați în vederea gestionării de fonduri arhivistice, în sensul prelucrării documentelor cu valoare practică pentru cetățenii interesați, nu au considerat o prioritate în a le rezolva problema. Este nepermis ca un cetățean să nu aibă acces la informații de la acești operatori economici autorizați. Realitatea post-decembristă ne-a arătat faptul că fostele întreprinderi de stat au fost desființate sau privatizate, iar unele fonduri arhivistice au fost abandonate, altele au fost fărămițate, generând situații dificile pentru foarte mulți români care solicită acte doveditoare ale drepturilor la pensie. Implicarea autorităților publice locale în această activitate arhivistică ar demonstra o preocupare reală față de interesul cetățenilor și ar reprezenta un pas major în vederea îmbunătățirii accesului la informații de multe ori vitale pentru aceștia. Astfel, Camera Deputaților în calitate de for decizional a creat cadrul legal necesar implicării autorităților locale în soluționarea zecilor de mii de cereri care vizau calcularea dreptului la pensie”, a declarat deputatul şi copreşedintele PNL, Lucian Bode.

Alte articole

7 Thoughts to “Lucian Bode, deputat PNL: “Partidul Naţional Liberal vine în sprijinul cetățenilor care solicită acte doveditoare ale drepturilor la pensie””

 1. Anonim

  mare sfranar !!!pana acuma nu ai auzit cum se tot plang cei cu grupe de munca ???numai acum ca vin alegerile iti mai aduci aminte de noi !!!!ai mai promis multe dar ai uitat cu nerusinare !!!!!gata cu gogosile ,mincinosule !!!!

 2. vasi

  Mai bine mai târziu decât niciodată! Măcar face ceva fata de altii.Nu tin partea nimănui dar numai de necazuri si drumuri am parte din cauza acestor goluri de legislatie si a birocratiei.

 3. Anonim

  Promisiunile le-au facut altii,Bine ca s-a rezolvat problema

 4. Tăunul

  Mă Lucică, lasă-i dracului pe păsădăii ăştia care au creat nedrept[ăţ sociale mai mari decât pe vremea lui Stalin, nu vă mai băgaţi şi voi. Porcii ăştia de păsădăi, după ce au reîntrodus pensiile speciale, nu s-au lăsat până nu au mai dat o palmă la un căcat, au majorat grupă I de muncă cu 50 %. Aşa a ajuns un muncitor lopătar dintr-o turnătorie, pensionat la 50 de ani, să aibă o pensie dublă decât a unui inginer, medic sau profesor, pensionaţi la 65 de ani. Pe vremuri îl blestemam peSstalin în cântecul, „Cobori domne pe pământ/Să vezi Stalin ce-o făcut”.Acum nemernicii ăştia de PSD-şti l-au întrecut !

 5. Clava

  Castiguri sigure, cu cel mai puternic sistem! Va prezentam in premiera absoluta un sistem profitabil pentru toti cei care vor sa castige sigur mai multi bani, in timpul liber, fără obligatii, cu incepere imediata. Lucrati confortabil, acasa. Timpul de lucru este la alegere. Cereti urgent detalii la adresa de email: placsiencu_clava@yahoo.com

 6. cocutza

  macar face ceva! atat cat face dar FACE! e o diferenta uriasa intre a face putin si a NU FACE NIMIC TIMP DE PATRU SAU OPT ANI CAT AI HALIT BANII PE SALARIUL DE PARLAMENTAR asa cum au facut altii.

 7. Anonim

  Ia faceti bilanțul a 8 ani de Parlament la Bode! Vă spun io: o pensiune de toată frumusețea între Valcău de Sus şi Subcetate.

Leave a Comment