Liberalii îi acuză pe cei din PSD că s-au opus întabulării gratuite

Sprijinirea de către stat a primei întabulări prin subvenționarea costurilor legate de cadastrarea terenurilor a fost respinsă de către majoritatea PSD, PC, UNPR, UDMR din Camera Deputaților. Partidul Național Liberal, formațiune politică ce și-a asumat inițiativa legislativă, susține că această lege era una reparatorie, ”iar restituirea proprietăților naționalizate ar trebui să conțină și costurile aferente primei întabulări”. În cadrul unei conferințe de presă, deputatul liberal Mirel Taloș i-a criticat pe foștii parteneri de guvernare. ”Majoritatea parlamentară din jurul PSD a respins proiectul de lege. Impactul este unul negativ. Foarte multe proprietăți sunt neîntabulate din cauza costurilor mari, uneori chiar peste prețul de vânzare. Mai mult, proprietarii nu pot atrage fonduri europene sau nu se pot constitui în asociații”, a declarat Mirel Taloș. Legea primei întabulări a fost asumată și promisă de Uniunea Social Liberală, prin urmare și de către PSD. Potrivit deputatului, inițiativa legislativă va fi din nou depusă la Senat și apoi la Camera Deputaților.
În altă ordine de idei, PSD a votat o declarație politică depusă de PNL prin care se cerea ca până la 1 iulie CAS-ul să fie redus de la 20,5 la sută la 15,5 la sută, iar profitul reinvestit să nu mai fie impozitat. ”Sperăm ca de la 1 iulie aceste măsuri să fie aplicate”, a adăugat Mirel Taloș.

2 Thoughts to “Liberalii îi acuză pe cei din PSD că s-au opus întabulării gratuite”

  1. Anonim

    Fain PNL-ul este in opozitie si critica la greu guvernul Ponta.In schimb institutiile deconcetrate sant conduse de directori liberali .Cum vine asta sa fie in opozitie dar in acelasi timp sa fie la ciolan.De fapt in Salaj e avantajos sa fii membru pdl sau pnl cand la guvernare sant pesedistii fiidca esti director.

  2. Anonim

    DACA intabularea nu se va face fara taxe notariale cel putin in SALAJUL nostru nu vor fi intabulate proprietatile niciodata mare pacat oamenii nu au bani pentru notari taxele sant exagarate

Leave a Comment