La doi ani de la „lovitura de stat”,PMP îşi reafirmă solidaritatea faţă de preşedintele Băsescu

„Lovitura de stat” dată de USL în urmă cu doi ani, în iulie 2012, pentru înlăturarea preşedintelui Traian Băsescu, a fost astăzi, 4 iulie, subiectul principal al unei conferinţe de presă organizată de Partidul Mişcarea Populară (PMP) filiala Sălaj. După cum a declarat vicepreşedintele PMP Sălaj, Adrian Popan, la doi ani de la suspendarea abuzivă a preşedintelui Traian Băsescu, PMP vrea să aducă aminte de săptămâna neagră de la începutul lunii iulie 2012, dar şi de semnificaţiile ei. Pe această cale, duminică, 6 iulie, la Bucureşti, PMP organizează un amplu protest pentru susţinerea statului de drept la care sunt aşteptaţi să participe aproximativ 3.000 de persoane. Marşul are menirea să atragă atenţia asupra pericolului în care se află statul român de drept din România, supus zilnic atacurilor Partidului Social Democrat(PSD) şi aliaţilor săi – din Parlament, respectiv de la cârma trusturilor media.

„Remember” despre atacurile permanente ale USL

Vicepreşedintele PMP filiala Sălaj a ţinut să reamintească de atacurile permanente ale USL-ului contra statului de drept, menţionând că Mişcarea Populară îşi afirmă solidaritatea cu preşedintele României, văzut ca un principal garant al justiţiei independente, PMP fiind de altfel partidul care va continua lupta pentru statul de drept din România. În opinia PMP, liderii Partidului Democrat Liberal (PDL) au abandonat această luptă, preferând să dizolve partidul într-o formaţiune direct interesată de controlul asupra Justiţiei, care nu s-a dezis de abuzurile la care a fost părtaşă în anul 2012, alături de PSD. Liberalii continuă să saboteze justiţia şi instituţiile anticorupţie, continuă să-i protejeze pe baroni şi pe parlamentarii suspecţi de corupţie şi nu au scăpat de fanatismul anti-Băsecu. Pentru propriile interese, conducerea actuală a PDL oferă partidul cadou, dar şi principiile pe care odată le-a apărat. Tot în opinia liderilor PMP, „PDL nu mai are curajul să spună ce spunea în urmă cu doi ani, cel mai probabil fiindu-le ruşine de propriul trecut, în timp ce acei cărora ar trebui cu adevărat să le fie ruşine, adică liberalilor, nu au nicio remuşcare”. La finalul conferinţei de presă, Adrian Popan a ţinut să precizeze faptul că, PMP consideră că nu poate exista un consens democratic în România până când partidele USL-PSD şi PNL nu recunosc faptul că au încălcat grav legile şi democraţia în vara anului 2012 în încercarea lor de a-l elimina pe preşedintele Băsescu din viaţa politică.

PMP susţine statul de drept

În cursul acestei săptămâni, PMP şi Fundaţia Mişcarea Populară va organiza o dezbatere la Palatul Parlamentului despre nevoia de a apăra şi a întări statul de drept. Potrivit vicepreşedintelui Popan, cu acest prilej se va adopta un „Pact” pentru statul de drept, document care va fi trimis şi celorlalte partide. „Ne aşteptăm ca toate partidele care susţin că sprijină principiile statului de drept să semneze acest pact şi să se angajeze, astfel, la respectarea lui, pentru că evenimente precum cele din iulie 2012 să nu se mai repete”, a precizat liderul PMP Sălaj – Adrian Popan.

4 Thoughts to “La doi ani de la „lovitura de stat”,PMP îşi reafirmă solidaritatea faţă de preşedintele Băsescu”

  1. dorina

    Mai sunteti jalnici cu Basescu al vostru,el are sa va puna capacul,cu 6%vai de voi.

  2. nik

    Tampiti,peste 7,4 milioane de romani au votat .si voi inca vorbiti de lovitura de stat.Voi pe cine reprezentati?

  3. Traian

    Augusta draga, nu mai face imprudenta de a mai acorda atentie acestor bezmetici pescuitori in ape tulburi care ii au la conducere pe Base si blonda lui! Nu de alta, dar ni s-a facut scarba de acest gen de oameni!

  4. Anonim

    PMP ati ramas de istorie fosilelor despre ce basescu vorbiti ce lovitura de stat a fost??? vai voua voi chiar nu mai aveti RUSINE de poporul ROMAN??? mi-e scarba de voi ce doctrina aveti???ce mai stiti in afara de a fura????????

Leave a Comment