Klaus Iohannis: „În România se poate face o administraţie eficientă, fără corupţie”

 

Copreşedinţii ACL, Vasile Blaga şi Klaus Iohannis, prezenţi miercuri, 10 septembrie, la Zalău, s-au declarat împotriva unei regionalizării etnice, susţinând, pe de altă parte, necesitatea reorganizării administrative a României. „Noi susţinem că este nevoie de o organizare administrativ – teritorială a României. Şi spun asta încă din 2005 când am făcut paşi importanţi în acest sens. Din păcate, din punct de vedere al organizării teritoriale România stă mai rău ca în 1968. Deci, este nevoie de o organizare administrativ-teritorială, de o regionalizare – cum doriţi să îi spuneţi. Este nevoie, în primul rând, de o adevărată şi serioasă politică de a creşte autonomia locală, în special, a primăriilor, cărora atunci când le transmiţi obligaţii, le transmiţi şi fonduri bugetare. Nu vom fi niciodată de acord cu o regionalizare pe criterii etnice. Din acest punct de vedere, răspunsul meu este: câtă autonomie în Olt atâta şi în Harghita şi la Zalău şi în Sălaj”, a subliniat, în cadrul conferinţei de presă, Vasile Blaga.
De asemenea, şi în opinia lui Klaus Iohannis, varianta unei regionalizări pe criterii etnice este exclusă. „Dacă s-ar face o regionalizare, ea poate să fie doar administrativă şi nu de altă natură, şi doar cu un singur scop: de a dezvolta ţara, de a constitui un impuls în administraţie şi în economie. Dacă prin crearea regiunilor nu se creează o dezvoltare economică şi locuri de muncă, atunci nu are niciun sens. Singura variantă este cea administrativă, cea etnică nu ar îndeplini niciunul dintre aceste criterii”, a concluzionat candidatul la preşedinţia României.

Candidatul dreptei: „Nu sunt şi nici nu am fost ofiţer sub acoperire” 

În ceea ce priveşte declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, potrivit căreia unul dintre prezidenţiabili ar fi ofiţer sub acoperire, candidatul ACL a catalogat-o drept una curioasă.
„E curioasă declaraţia fiindcă preşedintele ţării, precum ştiţi, are mai multe informaţii decât noi toţi. Putea preşedintele dacă tot a început fraza să o şi termine, dar, în stilul său tradiţional nu a făcut-o. Pot să vă spun simplu: la mine sigur nu s-a referit. Nu sunt şi nu nici nu am fost ofiţer sub acoperire şi nici, într-un fel, angajat în vreun serviciu special. Eu nu sunt dintre politicienii care au informaţii de tip insider. Nu ştiu la cine s-a referit”, a declarat Iohannis.
Imediat după conferinţa de presă, prezidenţiabilul ACL a participat la o întâlnire cu membrii alianţei şi simpatizanţi ai dreptei din judeţul Sălaj. Înainte de a ajunge la Zalău, Iohannis a fost prezent la Şimleu Silvaniei, unde a participat la o întâlnire cu membrii simpatizanţi, după care la sediul primăriei s-a întâlnit cu edilul de la Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, dar şi cu colegii din alianţă.

Klaus Iohannis: „Legea-i lege, nu-i tocmeală!”

Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) la preşedenţie, a prezentat, miercuri, 10 septembrie, la Zalău, în faţa a sute de sălăjeni, membri ai alianţei şi simpatizanţi ai dreptei, viziunea sa despre „România prosperă” în viitorul său mandat de preşedinte. „În România se poate face o administraţie eficientă, în România se poate face administraţie pentru oameni, fără corupţie, fără scandal! Aşa cum am făcut în Sibiu! Aşa cum face colegul meu în Zalău – Radu Căpîlnaşiu! Pe scurt, voi demostra că se poate face în toată România!”, a precizat candidatul ACL.

Prezent la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, Iohannis a spus că îşi doreşte să meargă la Bucureşti pentru a face altfel de politică în România. „Mai puţină gălăgie şi mai multă aplecare asupra problemei. Mai puţin scandal şi mai multe soluţii pentru ţară. Viziunea mea pentru România este ca după zece ani de guvernare de dreapta, ţara noastră să fie una prosperă şi puternică”. Prezidenţiabilul ACL a declarat că prosperitatea înseamnă locuri de muncă, infrastructură şi venituri decente pentru fiecare român şi o reprezentare externă demnă de partenerii noştri, iar toate acestea trebuie să se facă respectând un vechi proverb care spune că „Legea-i lege, nu-i tocmeală!”.

Sălajul va vota Klaus Iohannis!

În scurta sa vizită la Zalău, Klaus Iohannis a fost însoţit de colegii din alianţă. Este vorba despre Vasile Blaga – copreşedintele ACL, Mihai Răzvan Ungureanu, Lucia Varga, Stelian Dolha, Gavrilă Ghile, Mircea Cazan, Radu Căpîlnaşiu, Valer Crişan, Septimiu Ţurcaş şi nu în ultimul rând, cunoscutul deputat sălăjean Lucian Bode – copreşedinte ACL filiala Sălaj.

Vasile Blaga, copreşedintele alianţei, i-a îndemnat pe sălăjenii prezenţi să voteze în fruntea ţării, un om în ochii căruia se vor putea uita, un om care va schimba România aşa cum a schimbat şi Sibiul, prin ocidentalizare, înainte ca ţara nostră să fie membră a Uniunii Europene. „Voi vota Klaus Iohannis! Nu putem lăsa puterea pe mâna pesediştilor! (…) Ponta este un mincinos naţional!”, a precizat Blaga. Mihai Răzvan Ungureanu, vicepreşedintele ACL, le-a spus sălăjenilor că singura soluţie pentru a scoate ţara din impas este candidatul pe care-l are dreapta unită – Iohannis. „Cruce numai cu dreapta se poate face!”, a opinat Ungureanu.

 

7 Thoughts to “Klaus Iohannis: „În România se poate face o administraţie eficientă, fără corupţie””

  1. paul

    Fain va sade!
    In poza doar pedelei. Vai de capul vostru de „LIBERALI” . Visul lui Radu s-a indeplinit, la fel si a lui Basescu.
    Pana cand veti rabda LIBERALILOR AUTENTICI aceasta mascarada?

  2. XXzzrealitatea

    cine comenteaza ?”doamna” handolescu ,corectitudinea intruchipata,scroafa dracului ! posteaza in cea mai corecta femeie .crede ca daca se pocaieste i se iarta toate pacatele vechi (si are multe ) amintim cazul ardelean care isi pierde painea din cauza pupezei si altele .

  3. Capalnasiu

    Cati, cati, uita-te in oglinda si apoi vorbesti, vai de tartacuta ta

  4. Anonim

    Povesti. Bla bla. Votati Monica Macovei! Ea a demonstrat deja, astia se schimba intre ei. Ce mi-e Ponta, ce mi-e Johannis.

  5. so

    Taci tu…esti VARZA…vorbesti prin prisma magariilor pe care le-ai facut de-a lungul anilor cu spalatoria…si ai mai avut si tupeul sa candidezi la sefia municipiului…de ras nu alta…:)))

  6. nu cred in neamt

    vot johaniss= vot bas,escu

  7. marian

    Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul „Info” la adresa de email: maryan1983_1983@yahoo.com

Leave a Comment