Tenismenii zălăuani nu au dezamăgit la Naţionalele de la Buzău

Aflaţi la prima lor participare la un Campionat Naţional de tenis de masă rezervat juniorilor IV (copii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 10 ani, n.r.), sportivii de la CSM Zalău au avut o comportare destul de bună, care îl mulţumeşte pe antrenorul Victor Puie. Clubul zălăuan a fost reprezentat de două echipe, una de fete, alcătuită din Carla Câmpan, Mara Onicaş şi Demjen Esztera, alta de băieţi, compusă din Ştefan Pop, Alexandru Pop şi Patriciu Iosif.

Cea mai bună comportare a avut-o Carla Câmpan, care s-a situat pe poziţia a V-a la simplu, fiind învinsă de câştigătoarea Cupei României din acest an. Din păcate, sportiva antrenată de Victor Puie a participat gripată la această competiţie, fiind foarte bolnavă în prima zi de concurs, iar acest lucru a făcut ca în proba pe echipe, CSM Zalău să obţină doar locul nouă. Fetele pregătite de Victor Puie nu s-au calificat în grupa primelor opt echipe, astfel că au evoluat în grupa pentru stabilirea locurilor 9 – 16, unde au câştigat toate partidele.
Echipa de băieţi a trecut de faza grupelor, calificându-se în tabloul principal de 32. „Băieţii sunt mai mici, dar anul viitor vor rămâne în primii 12 la categoria lor, pentru că cei care sunt în ultimul an de categorie, vor trece la juniori III”, a precizat Victor Puie, care s-a arătat mulţumit de rezultatul fetelor. „Evoluţiile au fost conform aşteptărilor noastre. Carla Câmpan, care a luat locul cinci la individual, chiar a surprins, pentru că a reuşit să învingă o sportivă din Buzău, care în urmă cu două luni, la Paleta de Argint, a ocupat locul trei. Carla a pierdut în faţa unei sportive de la Centrul Olimpic din Constanţa, Zaharia, care a fost câştigătoarea Cupei României din acest an la categoria 11 ani şi a participat la Campionatul European. Dacă nu era bolnavă, fiindcă a fost foarte răcită, mai ales în prima zi de concurs, cred că puteam obţine mai mult şi cu echipa”, consideră antrenorul de la CSM Zalău.
La ediţia din acest an a Campionatului Naţional de tenis de masă rezervat cadeţilor şi desfăşurat la Buzău au fost prezenţi 170 de sportivi, dintre care 79 la feminin şi 91 la masculin.
Pentru tenismenii zălăuani urmează duminică Memorialul „Mike Ştefan”, competiţie organizată în memoria fostului antrenor de la Elcond Zalău şi ajunsă la ediţia a XVI-a.

Leave a Comment