Ionel Ciunt și Florin Florian: proiectele principale cu care candidații PSD vin în fața sălăjenilor

Cei doi candidați ai PSD Sălaj pentru funcțiile de primar al municipiului Zalău și președinte al Consiliului Județean Sălaj au prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la sediul PSD din municipiu, principalele proiecte pe care le au, dacă vor obține votul sălăjenilor, proiecte prioritare pe care cei doi vor să le continue sau să le demareze în municipiu și în localitățile județului dacă vor primi votul cetățenilor la alegerile ce vor avea loc peste două săptămâni.

Florin Florian vrea o viață mai bună și mai sigură în Sălaj

Candidatul social-democraților pentru cea mai înaltă funcție în județ, cea de președinte al Consiliului Județean, Florin Florian, a vorbit în cadrul conferinței de presă de joi despre prioritățile pe care le-a stabilit pentru județ. Sănătatea sălăjenilor, Educația celor mici și a tinerilor, drumuri mai bune în fiecare localitate, dezvoltarea turismului, proiecte culturale adaptate perioadei pe care o traversăm, Sportul și o apropiere mai mare, mai eficientă, a administrației județene față de oameni. “Nevoile sălăjenilor sunt tot mai mari, mai ales în această perioadă pandemică fără precedent pe care o traversăm. Nevoia apropierii administrației județene de oameni se impune mai mult ca oricând, puntea dintre om și rezolvarea problemelor sale trebuie să ofere soluții, să fie cât mai puțin anevoioasă, cât mai scurtă. În acest sens, concret, voi avea în vedere digitalizarea actului administrative, consultarea permanentă a sălăjenilor în stabilirea priorităților privind proiectele finanțate din banii județului, crearea unei aplicații pentru telefoanele mobile, o aplicație pe care am denumit-o Sălajul Smart și care va conține harta interactivă a drumurilor județene, cu posibilitatea de raportare a problemelor, a punctelor de interes, cu un ghid turistic virtual, obiective turistice, producători locali și alte lucruri de interes pentru sălăjeni sau pentru oaspeții județului. Doresc să pun pe lista priorităților protejarea mediului, aducțiunea de apă potabilă de la Gilău, un sistem de monitorizare a traficului rutier în județ, accesarea de fonduri europene pentru utilizarea energiilor regenerabile dar și demersurile pentru înființarea, pentur prima dată în județul nostru, a unui sistem anti-grindină, având în vedere faptul că fenomenele meteo extreme par să fie tot mai prezente la noi, în special grindina.

În ceea ce privește unul dintre cele mai importante segmente, Educația, am în vedere, ca proiecte prioritare, facilitarea transportului elevilor din zonele greu accesibile, îmbunătățirea programelor și condițiilor din învățământul special, continuarea parteneriatelor în învățământul dual, dezvoltarea unui program propriu de pregătire și stimulare a performanței în Educație. În privința promovării județului nostru, doresc să pun la punct împreună cu echipa mea, organizarea unui eveniment annual de anvergură, pentru promovarea județului nostru într-un sistem integrat, eveniment cu specific culinar în care să fie prezente produsele noastre tradiționale, cele din meșteșugărit și, mai ales, patrimoniul nostru istoric și cultural; continuarea programului de finanțare pentru reabilitarea monumentelor istorice din județ. Copiii cu aptitudini sportive vor avea sprijinul meu total, prin lansarea în dezbatere și dezvoltarea unui proiect-pilot pentru susținerea performanțelor acestora, în special a copiilor care provin din familii cu posibilități reduse, doresc să mă implic în organizarea competiției de ciclism Sălaj Road Grand Tour, vreau să susțin sportul de performanță și să sprijin orașele și comunele Sălajului pentru ca cei responsabili să poată veni cu activități concrete, cât mai diversificate pentru promovarea sportului de masă, a mișcării în general, nu doar a sportului de performanță”, a spus Florin Florian.

 Ionel Ciunt: “Am dovedit că se poate. Am început să transformăm Zalăul și vrem să continuăm!”

Actualul primar al Zalăului și candidatul pentru cea mai înaltă funcție din municipiu, Ionel Ciunt, a spus, în cadrul conferinței de presă de joi că proiectul de transformare a municipiului, început acum patru ani reprezintă dovada faptului că faptele au fost mereu cele de care zălăuanii au ținut cont. „Mă feresc de promisiuni. Cred că cel mai important lucru, dincolo de orice promisiune cu care oricine poate să vină în fața alegătorului, este jurământul pe Biblie și pe Constituția României. Mai mult, cred că ceea ce am făcut până acum împreună cu echipa din Primăria Zalău și consilierii locali, dovedește faptul că putem, împreună cu zălăuanii și pentru ei, să transformăm municipiul nostru așa cum ne dorim. Da, am spus și repet, Zalăul trebuie să devină un oraș cu adevărat european. Sunt, încă, multe de făcut, avem proiecte foarte importante începute, vreau ca în primul trimestru al anului viitor toate șantierele mari din Zalău să fie închise, deci vreau ca toate proiectele de anvergură să fie finalizate și puse la dispoziția zălăuanilor”, a spus primarul Zalăului. Ionel Ciunt a vorbit despre continuarea atragerii de fonduri europene pentru organizarea transportului public din municipiu și a sistemului Smart pentru managementul traficului, sistemul inteligent de management al parcărilor din municipiu – cel mai important proiect aflat pe lista de priorități fiind construirea unei parcări supraterane în spatele clădirii primăriei – management inteligent al energiei în clădirile publice, digitalizarea serviciilor publice la nivel local, îmbunătățirea serviciilor de relații cu publicul din Primărie, îmbunătățirea transportului periurban – municipiul Zalău și comunele Meseșenii de Jos, Mirșid, Hereclean și Crișeni.

În domeniul Sănătății, Ionel Ciunt are pe lista de priorități, în cazul în care zălăuanii vor conta pe el prin acordarea votului pentru un nou mandat de primar, un sistem performant de monitorizare a calității aerului în municipiu, înființarea de cabinete școlare moderne, dezvoltarea sistemului de asistență medicală la domiciliu, atragerea cadrelor medicale în Zalău, o parte dintre serviciile medicale gratuite pentru elevi, un parteneriat cu centrul medical Acasă dar și proiecte pentru persoanele cu deficiențe, primul proiect aflat pe lista de priorități fiind înființarea unui centru de zi pentru persoanele cu deficiențe de auz. Ionel Ciunt a menționat și proiectele importante din domeniul Educației, respectiv reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ din municipiu, proiectul Școala Smart, construirea unei noi grădinițe în cartierul Meseș, modernizarea sălilor de sport din școli și licee. În unul dintre cele mai importante domenii – urbanismul, actualul primar al municipiului a menționat, ca priorități, asfaltarea tuturor străzilor din municipiu, pietonizarea străzii Unirii, amenajarea de noi culoare de mobilitate urbană, continuarea modernizării autobazei Transurbis, amenajarea de noi puncte subterane de colectare a deșeurilor și extinderea rețelei de canalizare în municipiu. „Împreună, am reușit să ducem la îndeplinire obiective majore. Bugetul Zalăului a fost dublat, Dezvoltarea a primit o sumă de patru ori mai mare față de acum patru ani, proiectele pentru cei tineri, pentru copii dar și pentru seniori – prin sprijinul pe care Primăria Zalău îl acordă permanent. Voi continua să muncesc pentru Zalău, împreună cu oamenii care au făcut performanță. Voi prelua și cele mai importante proiecte ale celorlalți candidați, pentru că orice idee bună, care duce către dezvoltarea municipiului, va reprezenta o parte dintre proiectele pe care le vom avea în vedere, chiar dacă nu ne aparțin”, a mai spus Ionel Ciunt. (P)

Alte articole

15 Thoughts to “Ionel Ciunt și Florin Florian: proiectele principale cu care candidații PSD vin în fața sălăjenilor”

 1. Anonim

  minciuni marca psd ,,,,,,,,,chiar nu aveti putina demnitate gunoaielor?

  1. Anonim

   doar vorbe !! minciuni si in rest gargara PSDista !!
   se vrea primarul Zalauanilor , dar el nici macar nu mai locuieste in Zalau de ani de zile !!
   s-a mutat definitive in Criseni de mai bine de 10 ani de zile !! de mai bine de 10 ani face naveta tot cu masina si sofer de institutie ! oriunde a fost, in ultimi 20 de ani , a fost tot timpul pus de partidul mama si tot timpul a profitat la maxim, atat pt el si familia lui, cat si pt PSdisti apropiati !!

 2. Anonim

  Fraiere în 12 ani PNL nu a făcut nimic, nici la alegeri nu ia mai mult de 30%, și ca să ști sunt un PNL-ist de mic copil dar acum votez Ciunt ca vad ca se poate. PNL nici măcar nu are candidatul propriu ci al unui alt partid, asa am ajuns asa vor avea și voturi.

  1. Anonim

   Ai votat tu o laie PNL-ul !nu esti decat un ciumete rosu ,un postac pesedist.Zalauanii si salajenii s-au saturat de Psdracnea si ca atare majoritatea lor vor vota ANTI-PSD si veti ajunge in opozitie pentru multe mandate de aici incolo.Porbabil esti lingaul ala de pe fb la care Ciunt i-a promis un post caldut.

   1. Anonim

    Ciocoi? sau Jimmy patronal de la clubul de noapte ? caci la toti le-a promis marea cu sare 🙂

 3. Anonim

  La locale nu candidează dracnea. Succes, Florin! Dinu nu știe nici sa administreze casa de cultura dapi judetul

  1. Anonim

   da cine e la locale daca nu partidul ? il vezi independent? toti sunt una si aceasi figura PSDista !! cu stema lui Dragnea si Dancila in frunte !!
   Florina , ca si Ciunt, fara partid sunt ca un floc in fata putii !! adica un mare ZEROO !!

 4. Andreea Teodora

  Ne ascundem in spatele unui cont anonim și denigram? Sunt tare curioasa ce nu va convine, sincer. Ma mândresc cu orașul meu și cu primarul nostru! Lucrurile merg spre bine in mod evident. Dumbrava nord era un cartier neatins de edili pana acum. Sper sa mai avem parte de domnul Ionel Ciunt încă cel puțin 4 ani pentru a-și duce la bun sfârșit lucrările iar domul Florin Florian sper sa fie in punctul in care sa ne poată oferi sprijin cetățenilor de la conducerea consiliului județean.
  Succes echipa PSD Salaj’

  1. Anonim

   ai dreptate, preferam anonimatul ! chiar si cand pupam pe cineva in cur, preferam sa nu ne laudam 🙂
   daca ai sti pe cine lauzi, ai sti ca e de preferat anonimatul, caci prea suntem vulnerabili la deciziile si mofturile acestor indivizi „onesti si cintiti” pe care ii pupi in „fund” !!
   nu au fost putine cazurile, cand simplele amenintari au fost puse si in practica ! deci spor la pupat 🙂

 5. Anonim

  Sportul – cum ar fi sa opriti finantarea sportului profesionist din bani publici !!
  Este stiut ca este o gaura neagra din care se fura in nestire sub acoperirea unei umbre de legalitate !! Mai bine de 50% din fonduri sunt redistribuite spre alte buzunere. Daca tot vreti sa finantati sportul, sa o faceti incepand cu copii, cu sportul de masa si nu cu jucatori profesionisti !! Asigurati atrenori din cadrul efectivului de profesori de sport existenti in invatamant !! infintati echipe de fotbel, basket, volei, hambal, etc. de copii si asiguratile spatii si echipamente minime !! Terminati cu contractele pe zeci si tute de mii de euro la tot felul de „profesionisti” care nu ne ajuta pe noi cu nimic !! Eu prefer sa vad un meci cu copii mei, decat cu echipa lui Cota sau a lui Tadici !! Daca sunt buni, sa-si caute patron privat cum au avut pana ce voi politicienii ati hotarat sa furati bani si de aici !! Cand aud cati bani se fura cu aceste finantari imi vine sa va trag pe toti in teapa !

 6. Anonim

  Și eu rezonez cu CIUNT-FLORIAN și nu am votat PSD never, credeți sau nu credeți. Și pentru disperații din PNL, eu personal am sa votez PSD la locale și USR pentru parlament. Sper ca unul din candidați la parlamentare sa fie Florin Iordache

  1. Alh

   Du-te mah cu pesedeul tau cu tăt, cine votează cu ăștia acuma e imbecil. Partidul asta e partidul hoților, șmecherilor și profitorilor.

 7. Anonim

  Auzi frate LABO, cât de nebun sa fiu sa ma uit in gura lui. Iar s-au compromis pnlistii!!!!

 8. PSDisti ! Sa va dea Dumnezo numai ceea ce meritati ! Voua si neamurilor voastre !!

  Educația – asta ar trebui sa va fie intodauna proiectul principal. Caci cu prosti nu ai nici un viitor !! Poate doar unul cum ni la oferit PSD in ultimi 30 de ani !! Viitor de rahat !!
  Ce ati facut voi pt invatamant, inafara de proomisiuni? NIMIC !! Ati promis si doar atat ! Nici o invetitie majora si semnificativa !! Nimic notabil, doar praf in ochii prostilor de alegatori !!
  Sa luam exemplul scolii din mijlocul Zalaului, scoala Simion Barnutiu ! Scoala afalta in centru unui scandal imens, scoala condusa de director PSD si din umbra, condusa de doamna CIUNT, sotia primarului !! Dupa 4 ani de conducere exceptionala, in care cativa PSDisti au facut ce au vrut ei si au marit in mod artificial nr. de clase inscrise la inceput de an, au descoperit acuma, ca efectiv nu mai au loc in scoala pt toate clasele.
  Si ce s-a intamplat acuma? Pai aceasi oameni, PSDisti au decis ce clase sa vina dupamasa si care clase sa faca scola in late locatii din Zalau? Aici s-au dus „luptete din curte scolii” si cele de culise !!
  Dar cum de s-a ajuns aici ? Pai Ciunt in urma cu 4 ani ne promitea ca spatiile de la scoala o sa fie marite ! Cum ? Prin achizitia / inchirierea altor spatii din imediata apropiere a scolii ! Si care erau aceste? Pai fosta cladire a ROMTELECOM si cladirea ASIROM !! Si ce a facut Ciunt in 4 ani de promisiuni ? NIMIC !! Cica nu a avut 700.000 de euro sa cumpere cladirea ROMTELECOM !! Dar a avut 100.000 de euro sa dea mita la unguri, sa schimbe faianta/gresia pe o statuie din centrul orasului !! 100.000 de euro sa schimbi piatra doar pe soclul statuii !!
  A mai dat Ciunt alti 65.000 euro sa faca o arteziana pe mijlocul drumului, mai mult defecta si cu costuri de functionare de peste 5.000 de euro pe an !!
  Si da, Ciunt ne face CINEMA !! De 1.000.000 de euro !! Caci de Cinema duceam lipsa in oras !! In loc sa trimitem copii la scoala, ii trimitem la cinema !!
  Si mai sunt o multime de asemenea investitii in oras de care Ciunt e mandru tare !!
  Si datorita lui Ciunt si a gandirii lui, acuma copii de clasele primare o sa faca scoala in alte locatii si altii tot cei mici de clasa a 5-a o sa faca ore dupamasa si seara !!
  p.s. clasa d-nei Ciunt unde isi tine orele? Caci cand SI-A ALES COPII IN CLASA a stiut sa faca liste cu un an inainte !! Si criteriul era: CINE SUNT PARINTII !!
  ASTA ESTE PSD !! restul este doar o poveste pentru prosti !

 9. Ciunt si sistemul Smart pentru managementul traficului

  pai mai mincinosule !! nu ne promitea-i in urma cu 4 ani ca ne scapi de acest sitem ????
  cum Dumnezo nu iti este rusine sa vi acuma sa ne spui ca il faci tu? Pai este facut de peste 5-6 ani si il ti inchis ca nu vrei sa pui pe primul loc siguranta cetateanului si nu a smecherilor su gunoaielor de politicieni care ZBOARA pe boulevard !!
  ar trebui sa muriti un PSDist si politest, pe zi/saptamana, in acidente pe boulevard !
  Avem radarele fixe care ar pute sanctiona pe toti nwetrebnici ca si tine si alti ca tine !
  Avem camere video care detecteaza fortarea lunimii rosii la semafor, circulatia pe contra sens, depasiri pe linie continua, avem senzori inasfalt care nr. si monitorizeaza nr. de masini etc.
  avem acest system , dar PSD prefera sa nu il puna in functiune,

Leave a Comment