Fostul primar din Cizer a pierdut procesul cu Prefectura

Demis, în luna mai a acestui an, din funcţia de primar al comunei Cizer, printr-un ordin al prefectului Florin Florian, Liviu Fărcaş a cerut în instanţă anularea acestei dispoziţii. Cauza a fost judecată la Tribunalul Sălaj, verdictul fiind pronunţat recent. Potrivit minutei de pe portalul Tribunalului, judecătorii au respins ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul Liviu-Nicolae Fărcaş, îm contradictoriu cu prefectulu judeţului Sălaj. În plus, a respins ca nefondată şi cererea de rambursare a cheltuielilor de judecată. Decizia instanţei sălăjene este definitivă.
Din cauza demersului făcut în instanţă, cetăţenii din Cizer nu au putut să îşi aleagă un nou primar cu prilejul celor mai recente alegeri locale parţiale, aşa cum au făcut-o locuitorii din alte oraşe şi comune din ţară. În aceste condiţii, frâiele comunei Cizer rămân, în continuare, în mâinile viceprimarului Ioan Pătcaş.

Reamintim că Liviu Nicolae Fărcaş a fost demis din funcţia de primar, după ce, la mijlocul lunii mai a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Cluj pentru conflict de interese. El a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare, întrucât în calitate de ordonator principal de credite, a dispus plata a 2.970 de lei către întreprinderea individuală a fiicei sale, plus plata sumei de 15.951 de lei către propria firmă, cedată fictiv unei fine, dar pentru care doar el avea specimen de semnătură, şi a efectuat operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, viramente şi ridicări de numerar din contul respectivei firme, incompatibile cu funcţia deţinută. În plus, a dispus achitatea a 60.700 de lei către o societate comercială în baza unei facturi pentru lucrări de deszăpezire, care nu au fost realizate în realitate.

Leave a Comment