Forţa Civică cere iniţierea unei moţiuni de cenzură pe proiectul Roşia Montană

Consiliul Naţional al partidului Forţa Civică a avut loc în 7 septembrie, la Bucureşti. La eveniment au participat reprezentanţi ai conducerii centrale, liderii organizaţiilor judeţene, precum şi 1.600 de delegaţi ai partidului. Potrivit purtătorului de cuvânt al FC Sălaj, Alina Breje, întâlnirea a avut un dublu scop. Pe de-o parte, votul dat protocolului prin care Initiaţiva România Liberală se alătură Alianţei pentru Dreptate şi Adevăr – alianţă din care Forţa Civică face parte alături de PNTCD începând din martie 2013. „Totodată, Forţa Civică a sărbătorit relansarea partidului, evenimentul constitind atât un prilej de bilanţ, cât şi o oportunitate pentru conturarea principalelor soluţii şi reforme economice, sociale şi politice pe care partidul de va aduce în faţa românilor la alegerile din 2014”, a declarat Alina Breje, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.
„România de astăzi este grav afectată de două tipuri de criză: economică şi morală. Crizele care afectează societatea românească sunt agravate de o guvernare incompetentă a partidelor de stânga, guvernare caracterizată de populism şi politicianism. Unicul scop dovedit al acestor partide este menţinerea la putere cu orice preţ, inclusiv cu preţul sacrificării viitorului României. Considerăm că singura soluţie de depăşire a acestei stări de fapt este reconstrucţia societăţii şi a economiei româneşti pe fundaţia valorilor de dreapta. Soluţia la criza economică este un program economic de esenţă liberală, orientat către stimularea iniţiativei private româneşti în domeniile -cheie ale economiei, în primul rând în valorificarea potenţialului agricol al ţării”, este de părere purtătorul de cuvânt al FC Sălaj.
Potrivit sursei amintite, decizia cu privire la proiectul Roşia Montană ar trebui să se plaseze la punctul de echilibru dintre necesitatea unor investiţii strategice – condiţie sine qua non în crearea de noi locuri de muncă şi revitalizarea comunităţilor locale – şi considerentele de ordin ecologic. „Atitudinea premierului Victor Ponta, care încearcă soluţionarea unei chestiuni de importanţă majoră, pe de o parte din poziţia de şef al unui Executiv incapabil şi, simultan, prin statutul de deputat în Parlamentul României, este nu doar lamentabilă, este cu adevărat condamnabilă. Partidul Forţa Civică condamnă lipsa de responsabilitate şi transparenţă a şefului Guvernului şi consideră esenţială iniţierea unei moţiuni de cenzură împotrivă Cabinetului prim-ministrului, dintr-un motiv extrem de important. Vrem să demonstrăm absurdul politic al acestei guvernări şi considerăm că modul în care Guvernul se raportează la Parlamentul României, transformându-l într-un apendice necesar doar în momentele de iresponsabilitate executivă, este nu doar periculos, dar şi lipsit de consistenţă pentru actul de guvernare”, a mai spus, în final, Alina Breje.

Leave a Comment