Florin Iordache – noul preşedinte PLUS Sălaj: ”Targetul final, fără discuţie, este dislocarea PSD din toate structurile centrale şi din cât mai multe structuri locale”

Partidul Libertate Unitate şi Solidaritate (PLUS) filiala Sălaj şi-a ales conducerea. Florin Iordache este noul preşedinte PLUS Sălaj, iar echipa este formată din: Marcel Cosma – secretar general – antreprenor; Andreea Ciortea – responsabil pe comunicare de profesie avocat; Alina Chereji – trezorier, Alina Goga – responsbil evenimente şi strângere de fonduri de profesie cadru didactic; Alin Prunean, Alin Guler, Emanoil Teşinschi şi, nu în ultimul rând, Radu Marian.

Nouă conducere a fost prezentată în cadrul unei conferinţe de presă, desfăşurată marţi, 30 iulie, la sediul PLUS din municipiul Zalău, în prezenţa preşedintelui partidului, sălăjeanul Dacian Cioloş. ”Dorim să facem treabă, să obţinem cel puţin rezultatele pe care le-am obţinut la alegerile europarlamentare. Pentru a putea realiza obiectivul avem nevoie de politică de recrutare pentru a ajunge în toate comunele în judeţul nostru. Partidul nostru îşi va face datoria în cadrul Alianţei. Vom fi cei mai puternici susţinători ai lui Dan Barna. (…). Tragetul final, fără discuţie, este dislocarea PSD din toate structurile centrale şi din cât mai multe structuri locale”, a precizat preşedintele PLUS Sălaj, Florin Iordache.

Dacian Cioloş, la Zalău: Statul  român are nevoie de o reformă profundă!

De asemenea, Dacian Cioloş a spus, în cadrul conferinţei, că obiectivul final al PLUS este de a constitui o majoritate parlamentară care să guverneze România. Alegerile europarlamentare au fost primul semnal  dat, fiind receptat de electorat. ”Foarte multă lume a spus că Alianţa USR-PLUS a fost o surpriză. Pentru noi nu a fost atât o surpriză, cât o confirmare a ceea ce simţeam şi anume că: românii s-au săturat să aştepte, iar atunci când văd că au cu cine să facă lucruri, se mobilizează. Alegerile prezidenţiale sunt etapa următoare, în care noi vrem să arătăm un proiect de reformare a statului. Ceea ce s-a întâmplat la Caracal arată că nu avem nevoie de o schimbare de guvern şi peticeli pe ici pe colo, ci avem nevoie de o reformă profundă a statului. Un stat care a fost pround compromis de modul în care s-a făcut politică în România în ultimii ani. O politică clientelară, de clan şi doar pentru interesul unor grupuri de interese. Asta se poate vedea în momentul de faţă, în dezinteresul unor oameni care lucrează în administraţia publică – profund politizată. Acolo unde nu este vorba de dezinteres vedem lipsa de competenţă şi profesionalism. Statul român are nevoie de o reformă profundă! Reforma nu presupune doar schimbarea Constituţiei, care din punctul nostru de vedere este absolut necesară, ci presupune şi schimbarea calităţii administraţiei publice, a oamenilor care îşi asumă responsabilităţi şi la nivel local şi în Parlamentul României”, a precizat preşedintele PLUS Dacian Cioloş.

În Alianţa USR-PLUS politica se face pe faţă

Cioloş a mai opinat că membrii PLUS sunt oameni care provin din mediul privat, oameni care nu depind de salariile de la stat şi nu sunt şantajabili.  Referitor la zvonurile apărute cu privire la neînţelegerile care ar exista în Alinaţă, între USR şi PLUS, atât la nivel central cât şi local, Cioloş a precizat că zvonuri o să tot fie. ”Eu pot să realizez faptul că sunt foarte mulţi oameni deranjaţi de această Alianţă, de forţa pe care a demostrat-o. Sunt discuţii fireşti, între oamnei normali, care-şi pun probleme, care-şi pun întrebări, care caută să construiască parteneriate, dar nu sunt tensiuni. Discuţii o să fie! Pentru că în momentul în care nu mai sunt discuţii, înseamnă că nu mai avem ce să discutăm. E firesc să discutăm atunci când, unii  au o părere, alţii alta. În asta constă şi complementaritatea: putem să avem puncte de vedere diferite asupra unor lucruri, dar până acum  sistematic ama juns la numitor comun şi în momentul în care am tras nişte concluzii,  au devenit concluziile alianţei. Şi aşa o să se întâmple şi pe viitor. Sper să avem cât mai multe discuţii în comun şi discuţii în contradictoriu. Pentru că din acel gen de discuţii se nasc adevăratele soluţii.  Nu există disensiuni. Trebuie să ne obişnuim cu ideea că adevărata politică înseamnă dezbateri între oameni şi nu înseamnă: lovituri pe la spate, sfori trase, cumpărat de politicieni dintr-un partid  ca să-i duc în celălalt pentru aschimba majorităţile în parlament.  Oamenii au vrut o politică pe faţă şi asta facem în Alianţa USR-PLUS”, a mai precizat Cioloş.

Filiala PLUS Sălaj, formată din comunităţi locale

Filiala PLUS Sălaj este formată din comunităţi locale. Acestea la rândul lor includ zone teritoriale care acoperă o populaţie de aproximativ 6.000 până la 12.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că în oraşele mari, numărul comunităţilor este pe măsură. De asemenea, în mediul rural mai multe comune, grupate, formează o comunitate locală. Aceste comunităţi locale dintr-un judeţ formează filiala judeţeană.

În judeţul Sălaj, PLUS are 27 de comunităţi locale, jumătate fiind deja formate şi activate. Fiecare comunitate trebuie să aibă minimum şase membri pentru a putea fi activată. Conducerea filialei PLUS Sălaj s-a ales în cadrul unei convenţii judeţene, în cursul acestei luni, ultima de altfel din regiunea de Nord -Vest. Până în prezent la nivel naţional s-au constituit 29 de filiale şi două în diaspora. PLUS Sălaj este una dintre cele mai active filiale din regiunea de NV, dovadă fiind şi rezultatele la alegerile europalamentare, atât la nivel local cât şi la nivel judeţean: 25,34 la sută – scorul obţinut la nivel judeţean la alegerile europarlamentare (locul I) şi 43,66 la sută – scorul obţinut la nivel local (locul I).

Alte articole

5 Thoughts to “Florin Iordache – noul preşedinte PLUS Sălaj: ”Targetul final, fără discuţie, este dislocarea PSD din toate structurile centrale şi din cât mai multe structuri locale””

 1. Anonim

  Uite un exemplu de oameni din PLUS ca sa stiti cam ce oameni populeaza acest partid .D-na Olaru Ecaterina (sper sa fi scris corect numele) , mare UDMR-ista in tinerete care si a angajat sotul – d-l Olaru Sebastian – cu sprijinul UDMR ca si purtator de cuvant si sluga tovarasului Marc la Cons.Jud. Aceasta doamna a simtit ca ar fi rost de ceva functii daca se lipeste de PLUS – ca e pe val- si hop si dansa acolo ca e mare moralista si simbolul onestitatii in zona Salajului. In consecinta partidul PLUS s-a pricopsit cu acesta duduie plina de simt civic pt care singurul obiectiv este meritocratia si corectitudinea . Ce frumoasa e aceasta alianta PLUS-PSD-UDMR.Chiar ar merita incercata la viitoarele alegeri.

 2. Tot anonim

  Draga „Anonim”, probabil dintr-o profundă frustrare și problemă personală lăsați acest comentariu la toate postările despre PLUS. Vă compătimesc sincer. Doamna Olar nu este membru PLUS. Este un fake news.

 3. Anonim

  Normal, politica pe fata. Asa cum stie Ciolos. Marele premier, ce a facut el. E casatorit cu o frantuzoaica si , tot ce spun strainii EXECUTA? Mai ai de luat si dat mult srainule?

 4. Anonim

  Ma lasi! Sunt in toate partidele oameni competenti, dar incap de toti cei ca voi, oportunisti de ocazie. Ajuta-ti comunitatea, implica-te active nu cu vorba si apoi vino si candideaza. De oameni ca voi, ne-am saturat.

 5. Anonim

  dar cine raspunde de oficiu cadrastru simleul silvaniei nu simleuc

Leave a Comment