Dezbatere TSD: Femeia poate găsi echilibrul între familie şi carieră

În premieră pentru România, Liga Tinerelor Social Democrate, for din cadrul organizaţiei de Tineret a Partidului Social Democrat, a organizat, marţi, 16 februarie, dezbateri publice în Bucureşti şi în fiecare judeţ al ţării, având ca temă “Femeia la început de drum. Carieră vs. Familie!”.
La Zalău, 32 de femei, atât din cadrul PSD, cât şi din afara partidului, au răspuns invitaţiei lansate de Liga Tinerelor Social Democrate Sălaj, tema dezbaterii dovedindu-se extrem de benefică în contextul evenimentelor socio-politice actuale.
„Poate fi o femeie o profesionistă desăvârşită şi, în acelaşi timp, o mamă devotată? Putem găsi un echilibru între carieră şi familie din perspectiva unei tinere la început de drum? Are de suferit familia atunci când eşti o femeie de succes? Beneficiază femeile de sprijinul familiei extinse şi al statului? Cum este percepută femeia de carieră în societatea românească actuală?” au fost întrebările la care doamnele prezente au încercat să găsească răspunsuri cu sprijinul psihologului Mihaela Papai, a doamnelor Florica Pop, directorul Bibliotecii Judeţene “I. S. Bădescu” Sălaj, Doina Cociş, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Sălaj, şi Daniela Coţa, preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate Sălaj.
“A fost o dezbatere interesantă şi, spunem noi, foarte utilă tinerelor. Am învăţat de la invitatele noastre că femeia este puternică din fire. Poate face faţă cu succes provocărilor vieţii, poate să reuşească în carieră şi să aibă în acelaşi timp o familie fericită. Dar are nevoie de mult curaj pentru a-şi depăşi condiţia, pentru a înfrunta stereotipurile şi etichetele care se lansează mult prea uşor în spaţiul public. Am ajuns şi la un numitor comun: este nevoie de implicarea femeii în toate domeniile de activitate, pentru că ea contribuie eficient la dezvoltarea societăţii, atât în calitate de mamă, cât şi ca femeie de carieră, inclusiv implicându-se în viaţa politico-administrativă. Egalitatea de gen nu este doar un slogan, chiar trebuie să existe. Avem numeroase exemple în judeţul nostru, în toate domeniile de activitate, că femeia este mult mai atentă la detaliile care fac diferenţa, este mai dedicată muncii sale, este mai delicată, motive pentru care poate face faţă cu succes oricăror provocări”, a concluzionat preşedintele TSD Zalău, Raluca Gireadă.
“Atunci când am candidat pentru preşedinţia TSD şi când am primit încrederea colegilor mei, le-am spus că am de gând nu doar să promovez egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi în TSD, ci şi să pun în discuţie tot ce presupune condiţia unei tinere din România, aflată la început de drum şi care se confruntă cu nişte alegeri personale deosebit de grele, cel mai frecvent între carieră şi familie. Cred că nu putem să vorbim despre schimbarea clasei politice fără să vorbim despre schimbarea rolului şi condiţiei tinerelor din societatea noastră. Acesta este primul şi cel mai important pas”, a declarat Gabriel Petrea, preşedintele TSD.
Tineretul Social Democat îşi ia în serios rolul său de deschizător de drumuri şi tratează cu responsabilitate schimbarea clasei politice prin schimbarea mentalităţilor şi practicilor partidelor politice. Drept dovadă stau numeroasele organizaţii TSD conduse, începând de anul trecut, de tinere care au ales implicarea în politica de stânga pentru schimbarea în bine a societăţii. În acest context, primul pas pe care îl face TSD este să redefinească rolul, locul şi aportul femeilor într-un partid şi pe scena politică în general.
(P)

4 Thoughts to “Dezbatere TSD: Femeia poate găsi echilibrul între familie şi carieră”

  1. Anonim

    ,, gizele depun la soare
    oua microscopice ,,

  2. Anonim

    Oare după ce ați chemat o pe cotza ca i a ajuns cât și a bătut joc de toată lumea. Asta nu i exemplu decât de asa nu.

  3. G.M.

    Care din astea is tinere ? Vrajeala de organizatie, tot batranele alea umbla dupa ciont, tinerii nu au nici o sansa sa scoata capul in societate. Rusine comunistelor

  4. cetatean

    trebuia sa puneti o poza facuta sin din celalalt unghi cu cotza cocis si tanti de la politie

Leave a Comment