Depunerea declaraţiilor de avere, pe ultima sută de metri

Aleşii locali şi judeţeni sunt nevoiţi să depună, până cel târziu în 15 iunie, declaraţiile de avere şi de interese aferente anului 2015 şi finalului de mandat.

Consilierii locali şi judeţeni au la dispoziţie mai puţin de două săptămâni pentru a-şi depune declaraţiile de avere şi de interese. Potrivit lui Cosmin Vlaicu, secretarul judeţului, în acest an, aleşii vor trebui să completeze documentele în dublu exemplar. „Vă rog să trataţi diferit declaraţiile anuale de cele care se referă la încetarea mandatului”, le-a spus Vlaicu consilierilor judeţeni, luni, în cadrul ultimei şedinţe.
Persoanele responsabile cu implementarea prevederilor referitoare la declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese au obligaţia ca în termen de cel mult zece zile de la primire să trimită Agenţiei Naţionale de Integritate copii certificate ale respectivelor documente. În maxim 30 de zile de la depunerea lor, declaraţiile vor fi publicate pe pagina de internet a Consiliului Judeţean, respectiv a primăriilor, unde vor fi păstrate pe toată durata exercitării mandatului, precum şi trei ani după aceea.
Nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în termenele prevăzute de lege, precum şi nedeclararea cuantumului veniturilor realizate sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, potrivit Legii nr. 176/2010.

Leave a Comment