Conferinţă judeţeană a ALDE Sălaj pentru lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare sub sloganul “Redăm România Românilor”

Duminică a avut loc la sala Avram Iancu a Primăriei Zalău Conferinţa Judeţeană a ALDE în care au fost prezentaţi candidaţii la alegerile parlamentare precum şi programul electoral al ALDE. În prezenţa a circa 200 de delegaţi din cele 54 de organizaţii locale din judeţul Sălaj, delegaţii au dezbătut şi modalităţile în care partidul va aborda campania electorală ce urmează să înceapă curând.
Lista ALDE la Senat este deschisă de fostul preşedinte al PNL şi fost senator Corin Penciuc. Acesta este urmat de Ştefan Cotut, consilier la Jibou şi vicepreşedinte al organizaţiei Jibou. Pe locurile trei şi patru pe lista de Senat sunt preşedintele organizaţiei Zalău, Răul Dragoş precum şi Olimpia Opre din organizaţia Zalău. În ce priveşte lista la Camera Deputaţilor, această este deschisă de actualul deputat Mirel Taloş urmat de Rodina Viorel, reprezentant al organizaţiei Bălan. Pe locul trei este Almaş Ioan, consilier local la Jibou şi preşedintele acestei organizaţii iar pe locul patru Chiş Gabriel, preşedintele organizaţiei Şimleu-Silvaniei. Locul cinci este ocupat de doamna Gina Pop, vicepreşedinte la organizaţiei Şimleu-Silvaniei iar pe locul şase este Drăgan Teodor, viceprimarul comunei Surduc.
Deputatul Mirel Taloş a declarat că ALDE este singurul reprezentant al liberalismului la aceste alegeri, având un program electoral liberal şi fiind condus de Călin Popescu-Tăriceanu, prezentat că “emblemă” a liberalismului în România. Mirel Taloş a spus în faţă delegaţilor că PNL Sălaj este un partid “uzurpat” de persoane care au fost emblematice pentru PD şi PDL şi că fuziunea PNL-PDL a însemnat în plan judeţean moartea PNL. El a acuzat faptul că liberalii nu se mai regăsesc în PNL şi nici în listele de candidaţi ale acestui partid. Preşedintele ALDE a spus că “adevăraţii liberali sunt în ALDE”, prezentând în sala o serie de vechi membri PNL, inclusiv membri fondatori ai acestui partid istoric.
Sloganul electoral al ALDE la aceste alegeri va fi “Redăm România Românilor”. Deputatul Mirel Taloş s-a referit în acest context la faptul că România este condusă cu comandă din afară ţării, dând exemplu faptul că guvernul Cioloş a trimis Legea conversiei creditelor în franci la Curtea Constituţională, gest făcut pentru a bloca această lege, în interesul băncilor şi al FMI şi în detrimentul românilor. De asemenea, el s-a referit la o serie de politici economice din programul ALDE menite să sprijine firmele româneşti, apreciind că este inadmisibil ca firmele străine multinaţionale să aibă un tratament special în timp ce micul întreprinzător român este „persecutat” de autorităţile fiscale şi de control.
La rândul său, fostul senator Corin Penciuc a declarat că România trebuie să înceapă să se pună din nou pe primul loc şi să ţină cont de propriile sale interese prin proiecte şi programe de dezvoltare şi de întărire a securităţii naţionale prin revogorarea industriei de apărare. El a vorbit despre proiectele economice ale ALDE, dând exemplu programe precum “Prima afacere” sau “Prima fermă” pentru tineri, nerambursabile, în valoare de până la 50.000 de euro. De asemenea, Corin Penciuc a vorbit de programul celor 100 de miliarde, bani ce vor fi alocaţi în dezvoltarea infrastructurii la nivel naţional şi judeţean.

20 Thoughts to “Conferinţă judeţeană a ALDE Sălaj pentru lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare sub sloganul “Redăm România Românilor””

  1. Anonim

    Talos o sa prinda doi deputati si un senator si restul ce ramine la restul.

  2. Pipa

    Credeam ca 2 deputati si un senator ia mocanu. La nosa nu ii mai ramane nimic? Sau bode? Ramane si el pe dinafara?

  3. Anonim

    Depinde de cei care se laudamai mult..

  4. Anonim

    Depinde de cei care se laudamai mult cum pot aduna..

  5. Anonim

    In 11-12/2016 ALDE- va scoate un scor egal cu cel de la locale jumatea lui 3.

  6. anonim

    Alde -partidul frustatilor si traseistilor! Speram sa aiba 1,7%!!!

  7. Eu

    Nu pot sa cred ca analfabetul Rodina este pe lista.cei din Ppdd fugeau de el.Pai asta nu scoate in comuna la el nici 50 de voturi.gacem pariu?

  8. Anonim

    Aici sunt adedvaratii liberali ! Sala a fost plina, iar TALOS si PENCIUC sunt doi candidati foarte seriosi si capabili, mult, mult peste candidatii PDL (ca pe lista pnl sunt NUMAI PDL-ISTII LUI BLAGA, BASE, BOC, CEI CE NE-AU TAIAT PENSIILE SI SALARIILE !!! MIREL SI PENCIUC, MULT, MULT SUCCES!!!

    1. Anonim

      Ia studiaza matale lista ALDE – la nivel national- si vei gasi in ea fosti PDL-isti. Astia au zburat ca potarnichile pe la toate partidele.

  9. Anonim

    Votez candidatii partidului reprezentat de C.P. TARICEANU, indiferent care ar fi ei !

  10. Liviu

    Da Danut Crisan chiar nemica?

  11. Anonim

    ALDE Salaj se va desumfla exact ca si cum a fost la locale.

  12. Anonim

    danut crisan, la vandut bulendre prin piete…Hai ppdd…

  13. Anonim

    ALDE = un partid de oportunisti, penali si pupincuristi, care stau cu limba scoasa in dosul pesedistilor. Astia vor desfiintarea DNA si o Justitie „surda, muta si oarba” care sa ii judece doar pe oamenii de rand. Pentru cei din ALDE, politicieni sunt o categorie superioara situata deasupra legii.

  14. Anonim

    Alde va face pe tara 3% sa se termine cu iei.

  15. Anonim

    Tu,”ultimul anonim”, (10,45), care faci acest partid in toate felurile, iti stiu stilul si ta cunosc foarte bine : tu ai umblat „cu limba scoasa”in dosul lui Mirel sa te primeasca in partid! TU si numai tu esti penal, oportunist si…pupin… Sa-ti fie rusine… FRUSTRATULE !

    1. Anonim

      Frustrat esti tu, nesimtitule! Nu am fost membru de partid si nici nu voi fi niciodata. Nu stiu cu cine ma confunzi si nici nu ma intereseaza. Vad insa ca te deranjeaza opiniile unui alegator si asta demonstreaza calitatea membrilor din partidul pe care il reprezinti. Oricine isi poate da seama ce fel de partid este ALDE din declaratiile pe care le fac Tariceanu si alti lideri ai partidului.

  16. microbistu

    anonimul de la 13.09, la gramatica cu tine!

  17. Anonim

    Vai si amar de „adevaratii liberali „care ,cica numai in ALDE s-ar gasi .In rest o fi disparand liberalismul din Romania ,”noroc” cu tariceanu ca „reinvie” liberalismul.In rest asteptam dosarele DNA la adresa lui tariceanu si apoi sa vedem pe „adevaratii liberali” cum zboara din floare in floare la alt partid ,asa dupa cum ii vor indemna interesele personale.

  18. Liviu

    Care ALDE in Salaj, care liberali?

Leave a Comment