COMUNICAT DE PRESĂ

In 2014 am exprimat un punct de vedere negativ fata de fuziunea dintre PDL si PNL, invocand doua argumente. Am spus ca in PDL coruptia din perioada guvernului Boc poate oricand avea efecte in viitor care sa se repercuteze asupra imaginii si brandului PNL. De asemenea, am avertizat ca vechii PDL-isti vor domina PNLdin cauza unor diferente de mod de a face politica. Astazi constatam ca ambele temeri au fost justificate. PNL a suportat in permanenta in ultimii doi ani critica publica din cauza coruptiei din guvernul Boc si din PDL, ultimul caz de rasunet fiind Vasile Blaga. Pe de alta parte, in aproape toate filialele judetene si la nivel national, “noul PNL” este dominat de PDL-isti iar vechii si autenticii liberali s-au vazut indepartati din functiile politice si chiar si din functii din administratie. Practic, PNL nu mai exista.
In judetul Salaj situatia aceasta este confirmata de stabilirea candidatilor pentru alegerile parlamentare, ambii candidati pe locuri eligibile, la Camera Deputatilor si Senat, provenind din PDL. Asta in ciuda unei decizii, am inteles eu, a conducerii de la Bucuresti, care stabilea ca daca la una din camere primul loc e de la unul din vechile partide, la cealalta camera primul loc sa fie de la celalalt partid. Cu aceasta desemnare, pentru toti vechii si adevaratii liberali salajeni (alegatori, membri, reprezentanti in administratia locala sau centrala din 1990 pana in 2014) este clar ca lumina zilei ca nu mai exista liberali in PNL si ca acest partid nu ii mai reprezinta.
Este deja clar ca in judetul Salaj vechii membri ai PNL nu mai conteaza in luarea deciziilor, au fost indepartati, marginalizati si uneori chiar schimbati. In aceasta situatie cred ca liberalii trebuie sa refuze sustinerea politica fata de persoane care nu ii reprezinta si sa-si reevalueze modul de a face politica. Practic, vechilor liberali li se cere sa voteze la alegerile parlamentare cu PDL. Mie unul mi se pare prea mult. Vechii liberali au intrat in PNL din admiratie pentru Ionel Bratianu, nicidecum pentru Vasile Blaga.
Adevaratii liberali sunt in ALDE.

Mirel Talos
Deputat

22 Thoughts to “COMUNICAT DE PRESĂ”

 1. csiky

  au fost stabiliti cei mai buni candidati, care ii treaba ta?

 2. salut

  cam tarziu sa te bagi in treburile pnl

 3. anonim

  bai, care-i treaba ta cum isi stabileste alt partid candidatii? nu stii sa fii politicos sa-ti vezi de treaba ta?

 4. anonim

  catre pedelistii de dinainte: la fel de agresivi?

 5. okos

  ai dreptate, dar ii tarziu, nimeni nu mai poate intoarce istoria si deciziile proaste luate de antonescu

 6. relu88

  se trezeste si talos sa vorbeasca, ca nu l-am auzit vorbind

 7. romului

  box populi box dei box bode

 8. ramazzoti

  asteptam cu interes raspunsul lui bode

 9. microbistu

  hopa, incepe meciu

 10. Anonim

  ACEST OM A SPUS UN MARE ADEVAR!

 11. Anonim

  Individul Taloș se crede perfid: se preface a compătimi vechiul PNL, dar, prin afirmația finală, îl atacă. Nu, drăguță, adevărații liberali sînt în pămînt! Iar în ALDE nu sînt decît SLUGILE PSD, în frunte cu slugoiu Tăriceanu!

 12. Anonim

  Pai e deputat datorita PNL-ului nu meritului sau si ar trebui sa-i multumeasca lui Capilnasiu e acolo unde e si altora dar nu mai recunoaste cine l-a ajutat…

 13. orlando

  liberalismul e mort in romania

 14. Anonim

  În 9 zile i-ați publicat 3 „comunicate”. Ați devenit oficina lui de propagandă!

 15. Anonim

  MIREL TALOS DECE NU ITI PLATESTI DATORIA CATRE MOCANU

 16. Anonim

  MIREL TALOS SA NE LASE AN PACE STIM CE CARATER ESTE

 17. Anonim

  E ultima zvignire a lui Talos si apoi poate multumi la PSD si sa plece unde va mai avea loc caci in Salaj nul mai vrea nimeni.

 18. Anonim

  Talos mai Bine ai lasa orgoliu caci vei pleca cu coada intre picioare si o sa regreti.

 19. Anonim

  În mod normal, alde tăricenii NU intră în parlament! Poate altundeva…

 20. Anonim

  Talos ar trebui sa se reorganize dar nu in plitica caci e varza si e pacat.

 21. Anonim

  Lasa orgoliu caci vei pleca!

 22. Anonim

  DA DOAMNE MINTEA ROMANULUI ar face bine d-na GORGHIU sa curete pnl de pdl-isti si sa-l propuna pe d-l TARICEANU premier din partea PNL AUTENTIC sa terminam odata cu panta pe care rataceste pnl in cautarea identitatii sale

Leave a Comment