Capilnasiu si Ghiurco au luat drumul apei la Bucuresti

Capilnasiu si Ghiurco au luat drumul apei la Bucuresti

Radu Capilnasiu, primarul Municipiului Zalau si Mircea Ghiurco, vicepresedintele Consiliului Judetean Salaj, au participat in cursul zilei de ieri la o intalnire organizata de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor. Scopul intrunirii a fost de a analiza stadiul realizarii documentatiei proiectelor privind infrastructura de apa/apa uzata, care vor fi finantate prin Fondul de Coeziune.

Primarul municipiului Zalau a declarat ca documentatia prezentata a fost apreciata de reprezentantii Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor. Intreaga documentatie va fi depusa la Bruxelles in 30 iunie. Dupa analiza facuta in cadrul intalnirii, putem spera in obtinerea de finantare prin Fonduri de Coeziune, a mai spus Capilnasiu.

Elaborarea documentatiei pentru proiectul Managementul radical al apei/apei uzate in 7 localitati urbane din Bazinul Hidrografic Somes-Tisa a beneficiat de asistenta tehnica gratuita prin programul ISPA. Proiectul in cauza are trei subproiecte, si anume:

Alimentarea cu apa a localitatilor Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei din judetul Salaj, din sursa Gilau, judetul Cluj; Reabilitare si extindere retele de canalizare menajera si pluviala pentru 7 localitati urbane din Bazinul Hidrografic Somes-Tisa: Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei din judetul Salaj, si Dej, Gherla si Huedin din judetul Cluj si Reabilitarea statiilor de epurare din 7 centre urbane ale Bazinului Hidrografic Somes-Tisa: Zalau, Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei din judetul Salaj si Dej, Gherla si Huedin din judetul Cluj.

Leave a Comment