Călin Popescu Tăriceanu, inculpat în dosarul de luare de mită

ostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, este inculpat în dosarul de luare de mită, potrivit căruia ar fi luat foloase materiale în valoare de 800 de mii de dolari, în perioada 2007-2008, potrivit unui comunicat emis de Direcţia Naţională Anticorupţie.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton, la data faptei prim ministru al Guvernului României, pentru săvârşirea unei infracţiuni de luare de mită”, se arată în comunicatul DNA.

„Inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins şi ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanţă, în schimbul exercitării atribuţiilor sale în aşa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei” se arată în ordonanţa procurilor.

„Inculpatului Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis procurorii DNA.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Călin Popescu Tăriceanu, inculpat în dosarul de luare de mită”

  1. Dorin

    Atentie, (fosti) fani Alde@Psd! Mai urmeaza, stati linistiti!
    Nu va incerca, asa, un sentiment de rusine cand aflati astfel de lucruri, despre oameni pe care, mai deunazi, i-ati idolatrizat?

Leave a Comment