Avram Fiţiu, un candidat cu abilităţi scriitoriceşti

Ţărănistul Avram Fiţiu, candidatul ARD Sălaj pentru un un fotoliu de senator în colegiul Jibou-Zalău, a făcut cunoscut vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că, miercuri, la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău, îşi va lansa cartea intitulată „Salvarea fermei ţărăneşti”. „Pentru a înţelege problemele ţăranului român, începând cu anul 1993, am demarat o campanie de cunoaştere a satelor transilvane începând cu cele din Sălajul meu natal şi terminând cu cele din Braşov. Am petrecut astfel în jur de 50 de seri în fiecare an într-un cămin cultural în mijlocul a o sută-două sute de ţărani. Cele circa 1.000 de sate din Transilvania în care am petrecut o seară din viaţa mea, printre tărani, mi-au permis o anumită înţelegere a problemelor cu care aceştia se confruntă”, a declarat Fiţiu. Acesta a adăugat că pentru a înţelege fenomenul complex al agriculturii româneşti a apelat la o metodă de analiză, şi anume SWOT, care scoate în evidenţă punctele fierbinţi ale mediului rural, în care trebuie intervenit printr-o politică agricolă structurală. „O miză importantă a acestei cărţi este aceea de a încerca să transforme punctele slabe în puncte tari, precum şi ameninţările în oportunităţi”, a mai subliniat ţărănistul.
În acelaşi context, Avram Fiţiu a arătat că factorul politic românesc din ultimii 22 de ani a conturat, pentru ţăranul român, un loc în istorie, fără a-l consulta însă. „În acelaşi timp, neînţelegerea de către ţăran a importanţei implicării sale politice pentru supravieţuirea fermei este unul dintre factorii care au dus ferma ţărănească în pragul dispariţiei. Deopotrivă, pentru cea mai mare parte a politicienilor, ferma ţărănească ar trebui lăsară să dispară şi, în locul acesteia, să apară ferme industriale”, a conchis scriitorul.

9 Thoughts to “Avram Fiţiu, un candidat cu abilităţi scriitoriceşti”

  1. ILEA

    L-am cunoscut este bun sa ne reprezinte insenatul tarii”

  2. Ioan C.

    Dl Fiț n-a înțeles termenii analizei SWOT, din moment ce vorbește despre transformarea punctelor slabe în puncte tari (!) și a amenințărilor în oportunități (!) Asta seamănă cu jocul de-a alba-neagra. Mă mir că a ajuns conferențiar universitar.

  3. Cum crezi ca a ajuns conferentiar

    O fi din ala cu „origine sanatoasa”.
    L-am auzit vorbind si is tradeaza, cu prisosinta, originle intelectuale modeste…
    E un taran ajuns la oras, ca atatia altii…

  4. Anonim

    Da da . Tu esti baza fermei romanesti. Absolut. Absolut.

  5. cetatean

    Vai ce idei interesante are omul, sa se ocupe biserica de agricultura? suntem in secolul XXI, agricultura este o stiinta nu este de lasat la indemana preotilor . Pentru ce sunt directiile agricole? camerele agricole, apia si alte institutii?

  6. Alt cetatean

    Oricum e o idee buna sa avem niste tehnocrati; cu atat mai bine ca are legatura cu „taranul roman” si nu e total detasat de cine-l voteaza.

  7. Alexandra

    Domnul Fitiu a inteles mult mai multe decat incercam noi unii sa ne dam cu presupusul,sau de frica de concurenta inventam .Succes !

  8. Consatean

    O sa ne reprezinti cu cinste. Asta o stim!

  9. Alexandra!

    Fitiu!Tu meriti sa castigi!

Leave a Comment