Investiţii în utilităţi şi infrastructură la Crasna

Lucrările de extindere a sistemului de alimentare cu apă a localităţilor Ratin şi Huseni sunt aproape de final, edilii comunei Crasna declaraând că investiţia este realizată peste 90 la sută. În cele două sate mai trebuie realizate branşamentele la reţea, lucru care este estimat a fi îndeplinit până la finalul anului, deşi conducerea administraţiei locale apreciase iniţial că lucrările vor fi încheiate mai devreme.
Investiţia din Ratin şi Huseni este una majoră, racordarea gospodăriilor din mediul rural la reţelele de utilităţi fiind un obiectiv care trebuie atins cât mai repede în toate satele judeţului.
Primarul Emeric Pop a declarat că tot pentru asigurarea utilităţilor la nivel de comună, administraţia locală crăsneană a obţinut o finanţare în valoare de 10 milioane de lei din Fondul de Mediu, bani din care se va extinde sistemul cu alimentare cu apă în Crasna şi Marin.
Aceste investiţii continuă de fapt un proiect prin care în anii trecuţi a fost introdus sistemul de alimentare cu apă în Crasna, investiţia de 4 milioane de lei fiind suportată la vremea respectivă din fonduri guvernamentale, în baza Ordonanţei 7/2006 privind modernizarea mediului rural Din suma respectivă, s-au introdus 15 kilometri de conductă şi s-a construit staţia de epurare la ieşirea din Crasna spre Vârşolţ.

Căminul cultural – reabilitat

În cadrul aceluiaşi proiect depus prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală – măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale” autorităţile crăsnene au cuprins şi asfaltarea unui tronson de 2 kilometri din drumul care face legătura între localităţile Crasna şi Marin, precum şi reabilitarea şi dotarea Căminului cultural din centrul de comună.
De asemenea, pentru a acoperi şi componenta socială prevăzută în proiect, admninistraţia locală din cea mai mare comună a judeţului a insistat pentru realizarea unui Centru de zi pentru copii în Crasna, care a fost dat în folosinţă în acest an şcolar.
Proiectul sus amintit a fost demarat în 2008, iar valoarea lui este de 2,5 milioane de euro (peste 10 milioane de lei, n.r.), bani asiguraţi prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Pentru partea de infrastructură rutieră şi realizarea investiţiilor sociale, lucrările au fost realizate de SC Consilva , în timp ce de introducerea reţelelor de utilităţi s-au ocupat SC Inserco şi SC Comigex.

Alte articole

2 Thoughts to “Investiţii în utilităţi şi infrastructură la Crasna”

  1. voicu

    pop emeric un sovin notoriu,de ce minti domnule in huseni pina unde ati bagat apa ?,in huseni pina unde este asfaltat drumul?pacat ca nu te prind lucuitorii si sa-ti dea cu capul de conductele inexistente si lipsa asfaltului piei jigodie

  2. roybu

    chiar nu ai un pic de bun simt mai nemernicule de ce nu-ti treci in presa toate cladirile tale dobandite prin furturi te frica sa le treci in declaratia de avere acestea sunt realizarile tale sovinule!!!!!! ai facut din primarie asociatie familiala ,de ce na-ai publicat in presa si ca ai repartizat un apartament din blocul ANL fiului tau sau mai trebuia trecuta si alta achizitie in randul cladirilor.RUSINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

Leave a Comment