Alegeri cu cântec la Almaşu

Alegeri cu cântec la Almaşu

Potrivit Instituţiei Prefectului Judeţului Sălaj, ieri, în baza procesului verbal privind centralizarea voturilor, consta-tarea rezultatului alegerilor şi atribuirea mandatului pentru funcţia de primar al comunei Almaşu, la alegerile deşfăşurate în data de 13 februarie, la cele şase secţii de votare din comuna Almaşu, s-au prezentat la urne 1.456 alegători, dintr-un total de 2.052 prevăzuţi în listele electorale. Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost de 1.440, un număr de 16 voturi fiind anulate.

La finalul numărătorii voturilor valabil exprimate, obţinute de ficare candidat pentru funcţia de primar, situaţia se prezenta astfel: Gal Mate Istvan (UDMR) – 387 de voturi, Bălan Claudiu Laurenţiu (PSD) – 359 de voturi, Ţuruca Dănuţ Emil (PNL) – 352 de voturi, Ghila Alexandru Ovidiu (PDL) – 342 de voturi. În atari condiţii, candidaţii care vor participa la al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului sunt Gal Mate Istvan (UDMR) şi Bălan Claudiu Laurenţiu (PSD).

Cum era de aşteptat, reprezentanţii PNL şi PDL din Biroul Electoral al Circumscripţiei nr. 1 Almaşu au refuzat semnarea procesului verbal privind centralizarea voturilor, constatarea rezulta-tului alegerilor şi atribuirea mandatului pentru funcţia de primar al comunei Almaşu. Am făcut contestaţie ca urmare a faptului că au fost 15 solicitări pentru urna moblilă, solicitări copiate la xerox, ceea ce mi se pare inadmisibil, face cunoscut preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu.

De cealaltă parte, preşedintele PSD Sălaj, Tiberiu Marc, declara, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că toate contestaţiile depuse de către cei de la PNL şi PDL sunt exagerate: A contesta rezultatul unor voturi, atâta timp cât nu au fost contestate de către reprezentanţii partidelor din secţiile de votare, mi se pare un lucru exagerat, dacă nu chiar absurd.

De reţinut că turul II de scrutin pentru alegerea primarului comunei Almaşu va avea loc în data de 20 februarie 2010, mai precis la finele săptămânii.

Că Almaşu nu-i al nostru, nici al vostru…

Rezultatul primului tur de scrutin al alegerilor pentru funcţia de primar al comunei Almaşu a fost unul foarte strâns, astfel încât între reprezentantul nostru (Bălan Claudiu Laurenţiu – n.r.) şi cel al PNL, clasat pe locul III, sunt doar şapte voturi, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele PSD Sălaj, Tiberiu Marc. Acesta a adăugat că prezenţa la vot, şi anume 63 la sută dintre almăşenii cu drept de vot, au ştiut exact cu cine votează.

În opinia liderului PSD Sălaj, pentru turul doi de scrutin al alegerilor de la Almaşu, Claudiu Bălan poate convinge electoratul că are toate atuurile pentru a fi un bun primar. Primăria Almaşu nu este o instituţie care să fi excelat prin numărul de proiecte, ori prin atragerea de funduri. Este un adevăr pe care cei din comună, din păcate, îl simt. Cred că este nevoie de un primar care să mişte lucrurile din loc, a mai spus Tiberiu Marc. În opinia sa, în turul doi de scrutin, când se vor confrunta candidatul UDMR cu cel social-democrat, electoratul ar putea vota pe considerente etnice, fapt pentru care preşedintele PSD Sălaj susţine că Almaşu are nevoie de un primar prezent în Primărie, şi nu de unul care să stea pe lângă ea….

Şi secretarul executiv al PSD Sălaj, Ionel Ciunt, a subliniat că primul tur de scrutin al alegerilor de la Almaşu s-a desfăşurat fără incidente, cu excepţia faptului că au existat două secţii de votare – în localităţile Jebuc şi Ţăud – unde au lipsit telefoanele fixe ori mobile, motiv pentru care s-a scurtcircuitat, oarecum, legătura cu acele secţii. Până la urmă, indiferent de contestaţiile depuse, PSD Sălaj va continua competiţia şi se va ocupa de promovarea propriului candidat, a încheiat Ionel Ciunt.

Leave a Comment