60% din inspectorii şcolari generali participă la alegeri pe listele PNL

În mai puţin de un an de guvernare liberală, ministrul Educaţiei Monica Anisie a schimbat 85% din conducerile inspectoratelor şcolare judeţene, înlocuind 36 de inspectori generali. Între noii numiţi 31 sunt membri PNL. Iar 25 dintre aceştia candidează la alegerile de săptămâna viitoare pentru poziţii de consilieri locali sau judeţeni, dezvăluie site-ul dela0.ro

Alegerile şi campania electorală aferentă îi prind pe mai bine de jumătate din inspectorii generali în postura de candidaţi. 25 de persoane aflate în astfel de funcţii (dintr-un total de 42 de inspectori şcolari generali) participă la urne pentru poziţii de consilieri locali sau judeţeni, pe listele PNL.

Deşi era o susţinătoare înfocată, cel puţin la nivel declarativ, a concursurilor pentru posturile de inspector şcolar general, ministrul Monica Anisie a debutat la vârful Educaţiei româneşti cu o sarabandă de numiri politice.

Între noiembrie 2019 şi ianuarie 2020 a schimbat 19 inspectori şcolari generali din 42. Dintre cei schimbaţi 17 purtau însemnele PNL.

La alegerile locale din 2016, într-o perioadă dominată de PSD în teritoriu, au fost 12 inspectori şcolari generali care au candidat pe listele social-democraţilor.

În 2017 fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop, sub pălăria guvernării PSD, schimba peste noapte 13 inspectori şcolari generali.

Sursa: www.bursa.ro

2 Thoughts to “60% din inspectorii şcolari generali participă la alegeri pe listele PNL”

  1. Una vorbim, alta fumăm

    Asta da depesedizare. Scoală-te tu ca să mă așez eu . Iată de ce nu e bună democrația la români !

  2. Anonim

    Anisie sa-ti fie de BIBAC schimbarea in invatamant dar nu tine ,,,, tot veti pierde puterea

Leave a Comment