Vorbe vs. Fapte

Mai întâi a fost cuvântul. Dumnezeu a a creat lumea folosind cuvântul. Așadar, cuvântul este foarte important! Da, dar a fost cuvântul lui Dumnezeu! Astăzi, mulți folosesc cuvântul nu în sensul de a crea ceva pentru oameni, pentru societate, ci pentru alte scopuri, și anume pentru a a obține avantaje pentru ei însuși. Iar cuvântul s-a transformat în ,,comunicare”. Nu mai există nimic astăzi fără comunicare. Scopul principal a devenit cum să comunicăm mai bine. Ce contează faptele, important este să comunicăm cât mai bine! Așa de bine, încât suntem la limita minciunii! De acord, este importantă comunicarea, dar mai importantă este fapta! Adică fondul este mai important decât forma. Mai întâi să realizăm ceva important și acest lucru să fie comunicat așa cum trebuie, spre informarea oamenilor, astfel încât aceștia să beneficieze de faptele pe care le-am făcut.
De multe ori ne expunem planurile pe care le avem pe viitor, oamenii ne acordă încrederea lor, iar ulterior nu putem să realizăm în totalitate ceea ce credeam că putem face. Acest lucru se poate întâmpla oricui, mai ales dacă există variabile care nu pot fi controlate de către noi. Dar și aceste lucruri trebuie comunicate și explicat de ce nu am reușit în ceea ce ne-am propus. Așa ar trebui să facă orice om onest!
Așa cum spune Iacov că credința fără fapte este zadarnică, tot așa comunicarea fără fapte reale este în van, de fapt este chiar o minciună!
Alexandru Tamba

2 Thoughts to “Vorbe vs. Fapte”

  1. Anonim

    ei înșiși, nu?!

  2. Anonim

    Respect d-L TAMBA .

Leave a Comment