Opinia cititorului: Scrisoare publică adresată Companiei de Apă Someş SA – sucursala Sălaj

Doresc, prin intermediul acestei scrisori, să aduc în atenţia opiniei publice şi să sesizez autorităţile competente pentru luarea măsurilor necesare în vederea stopării abuzului din partea Companiei de Apă Someş SA. Abuz ce constă în sistarea completă a furnizării serviciilor de apă tuturor locatarilor pentru neplata facturii unuia dintre locatari. Vreau să aduc la cunoştinţa că prezentele raporturi contractuale dintre furnizor şi beneficiari generează situaţii conflictuale atât între locatari ca beneficiari si Compania de Apa ca furnizor, pe de o parte, cât şi între locatarii blocului, pe de altă parte. Deşi facturarea este individuală, există un singur contract pe o scară de bloc. Obligativitatea încheierii unui singur contract ce deserveşte zeci de apartamante este injustă şi impotriva drepturilor individuale. Nu îţi poti asuma răspunderea pentru acţiunile sau inacţiunile vecinului. Astfel, dacă unul dintre locatari nu îşi achită obligaţiile de plată, asupra tuturor celorlalţi locatari se aplică măsuri coercitive, chiar dacă aceştia sunt la zi cu plata facturilor. Rezultatul: îţi respecţi angajametul, şi totuşi eşti sancţionat. Înţelegem, astfel, absurditatea acestei situaţii, asupra căreia nu ai nici o posibilitate de a o evita.
De asemenea, îmi exprim, pe această cale, îngrijorarea faţă de politica adoptată de Compania de Apă Someş SA, de a transfera sarcinile de recuperare a propriilor creanţe din atribuţiile acesteiea către consumatorii buni platnici, afectaţi, care nu au nicio legatură cu cei restanţieri. Presiunile asupra celor care nu platesc nu pot, şi nu trebuie pasate celorlalţi locatari, ci e o problemă care priveşte exclusiv cele două părţi. Cataloghez această politică ca fiind una perfidă.
Consider aceasta situaţie profund nedreaptă, iraţionala, şi nejustificată. Conform tuturor principiilor de drept, raspunderea trebuie să fie individuală şi nu colectivă. Solicit public Companiei de Apă Someş SA reconsiderarea imediată a acestor măsuri extreme, abuzive, (sistarea apei) îndreptate împotriva locatarilor care îşi plătesc la zi facturile, şi care nu au nici o vină. În consecinţă, înştiintez Comapania de Apă Someş SA conform legii 554/2004, art.1, alin. 1: ,,Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al sau ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluţionarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanţei de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoaşterea dreptului pretins sau a interesului legitim, şi repararea pagubei ce i-a fost cauzată. Interesul legitim poate fi atat privat, cât şi public.’’ Analizez posibilităţile unor căi de atac legale.
Sergiu Imbre
Zalău, 7 februarie 2017

11 Thoughts to “Opinia cititorului: Scrisoare publică adresată Companiei de Apă Someş SA – sucursala Sălaj”

 1. Anonim

  compania de apa trebuie sa plateasca salariile lui radu capilnasiu si paul maghiu

  1. K

   Macar aia muncesc. Nu ca Raluca

 2. Babilon Mihai

  N-áveti și n-avem nicio șansă , fiindcă hotii de ei au modificat/făcut/modificat legile în așa fel, încât oricând să putem fi înroșiți, să ne certăm noi între noi si nimeni sa nu ne apere.Acolo e o gașcă de hoti care nu răspund de nimíc.

 3. Babilon Mihai

  Îmi ce scuze de la cei de la Compania de apa .Nu eu am publicat comentariul denigrator.Nu am avut niciodată, niciun conflict cu ei .Am fost mulțumit cu serviciile lor.

 4. Babilon Mihai

  Imi cer scuze de la cei de la Compania de apa.Nu eu am publicat comentariul denigrator.Niciodata n-am avut nemultumiri fata de ei.Au răspuns corect solicitarilor

 5. Ioan

  Păi nu le trebuie decît un proces care să meargă pînă la capăt – dar nu aici în Sălaj! -, cu restituirea sumelor luate abuziv, cu daune-interese care să-i îndoaie!

 6. Patrimonel

  Probabil ca , in mod similar proceselor cu bancile, ar trebui actionati in instanta pe clauza abuziva ! Nu sunt avocat, consultati unul !

 7. Mono

  Cel cu comm-ul de la 18:18 are dreptate.

 8. Anonim

  Fraților cred ca trebuie sa le solicitați parlamentarilor de salaj, asta dacă i-ați votat și va reprezintă. Ei au făcut legea care spune ca se face contract la limita proprietații care, in cazul blocului , este comuna!

 9. Anonim

  domnule numai la apa este raspundere comuna ,pentru ca atunci cind e vorba ca pe cei de la ultimul etaj ii ploua,ceii de la nivel inferior spun cu DUMNEZEU FIECARE carei atunci adevarul cu dreptul comun

 10. la fel

  unde sa mai pui ca si cei de la asigurari de locuinte la cei de la ultimul etaj nu le asigura si tavanul pentru ca acoperisul este un drept comun si cite inconveniente au fata de restul locatarilor

Leave a Comment