Opinia cititorului: “Mizerie și prăpăd în urma romilor din Zalău”

“Sunt o locuitoare a cartierului Brădet din Zalău și aș dori pe această cale să anunț autoritățile locale, dar și să le adresez o întrebare în același timp: Cât vom mai avea de suferit de pe urma țiganilor care ne disctrug cartierul, ne agresează verbal, ne produc mizerie și un dezastru pe străzi și la intrăile în blocuri? Ce trebuie să facem noi în calitate de cetățeni sau mai precis ce putem noi să facem pentru ca acești oameni care, până la urmă, nu sunt ei principalii vinovați, să nu mai producă atâta mizerie și distrugere? Zilele de la sfârșitul săptămânii trecute au adus parcă mai mulți cetățeni de etnie romă la noi în cartier iar aceștia, de la cerșit și făcut mizerie lângă punctele de colectare a gunoiului au trecut la containerele cu haine. În jurul celor două containere amplasate în dreptul farmaciei, în vecinătatea stației de la Codiflor, toate hainele reau scoase afară din containere, rupte, aruncate pe jos. Țiganii care au furat au adus și lăzi de bere, furate și acelela de undeva, cu siguranță, s-au urcat pe ele și au scos, doar ei știu prin ce modalitate, haine și lucruri din containere, o parte le-au luat iar pe celelalte le-au aruncat pe jos au le-au rupt. Cartierul nostru arată ca o șatră de țigani! Nu mai putem îndura acest comportament, mizeria și distrugerile pe care acești oameni le fac. Cer bani la ieșirea din biserică sau din magazine, sunt insistenți și dacă nu le dai strigă după tine. La gunoi situația e neschimbată, degeaba s-a tot spus că Poliția locală mai vine prin controale, nu asta este soluția iar polițiștii locali nu sunt plătiți să păzească gunoiul. Poate că cei care ar trebui să facă ceva în acest sens vor mai trece prin acest cartier să vadă cu ochii lor ce se întâmplă și cu această ocazie să se gândească la câteva măsuri pe care să le și aplice. Situația aceasta este și la containerele de la Unicarm de pe strada Gheorghe Doja sau cele din cartierul Dumbrava”.
Camelia D.
Zalău

8 Thoughts to “Opinia cititorului: “Mizerie și prăpăd în urma romilor din Zalău””

 1. Anonim

  Un milion de ciori, o singura solutie, Antonescu !

 2. Anonim

  Și acesta e abia începutul!

 3. Anonim

  Romii și asistați social au votat pe Ionel Ciunt așa ne trebuie daca tineretul nu a ieși la vot a mai ieși odată ciunt Ionel primar și vai de zalau nostru

 4. Anonim

  Trebuie luate masuri ca deja nu se mai poate.Cu căruțe cu biciclete furate distrug tot.Fac mizerie peste tot.Sunt locuitor din Dumbrava Nord si nu mai suport ce se intampla.Daca le atrag atentia cand merg cu gunoiul la container sa vezi ce gura tin

 5. Anonim

  Să-i pună la muncă de fiecare data când îi prind…

 6. Anonim

  Azi,zi de Duminica in Dumbrava Nord doi tineri de douăzeci si ceva de ani (fata si băiat) au iesit din blocul in care locuiesc (langa scoala generala 8)si au pus pe trotuar jos langa un cos de gunoi doi saci menajeri cu mizeria din casa. S-au urcat in masina SJ31CMG.Toata lumea sa le atraga atentia ca suntem in secolul 21.Ce mai putem astepta de la aia bruneti?

 7. a

  Dar pt, ce este platita Politia Locala??

 8. prin educatia noastra in primul rand !

  au legea de partea lor ! sunt o minoritate. cum sunt si ungurii ! au doar drepturi, peste drepturi si nici o obligatie !!!
  Solutia este una simpla:
  – nu mai dati bani si bunuri/mancare tiganilor, cersatorilor ! donate bani la fundatii care au o sansa sa faca ceva organizat !
  – amnedarea celor care nu respecta primul punct ! dai bani la tigani/cersatori, atunci sa fii amendat cu 100-200 lei
  – sa fie selectat gunoiul, si aruncat in tomberoane in mod selectat ! iar gunoiul sa fie ridicat zilnic ! si aici sa fie date amenzi de 100-200-500 lei la cei care nu selecteaza gunoiul si /sau nu il arunca unde trebuie !
  – sunati la politie pentru orice fapta nesociala a acestor indivizi ! si nu doar la Politia Locala, care din fericire ii vedeti mult mai des decat pe cei dela Politia Nationala, care parca au disparut din peisaj.
  – SI ULTIMA CHESTI = SA SE SCHIMBE LEGISLATIA ! MUNCA FORTATA IN FOLOSUL COMUNITATII ! TIGANII SE TEM DE 2 LUCRURI: DE MUNCA SI DE BATAIE !

Leave a Comment