Opinia cititorului: Consiliul local ne-a părăsit: ce facem cu deșeurile vegetale?

Sunt un simplu locuitor al Zalăului, am 67 de ani și trăiesc împreună cu soția mea într-o casă la marginea orașului în zona Sărmaș. Mă întreb pentru ce avem acești consilieri locali dacă nici măcar până acum problema deșeurilor vegetale nu a fost rezolvată. Am urmărit pe video ședințele de consiliu local și consider că acești consilieri stau degeaba pe scaunele primăriei. Vin cu idei, unele sunt oarecum bune, altele sunt absurde, dar niciodată această problemă (dar și altele) nu reușește să găsească o cale pentru a fi rezolvată. Cum este posibil ca într-un municipiu să nu poată fi înființat un centru de colectare a deșeurilor de fracție umedă așa cum sunt denumite, astfel încât să reușim și noi să fim în legalitate și să nu mai fim nevoiți să aruncăm crengile și iarba sau frunzele la gunoiul de lângă blocuri ori prin pădure. Nu este posibil așa ceva.
Ce poate fi atât de greu sau imposibil? Nimeni nu face nimic, trece timpul, trec anii și noi rămânem la fel. Își amintesc de noi doar la campaniile electorale când vin cu mâna întinsă la noi în cartier. Ideea de a pune container, cu care a venit un consilier, este proastă și nimeni dintre noi, căci am vorbit și cu vecinii și alți zălăuani, nu este de acord, este absurd. Nu avem loc în curți să punem așa ceva și nici nu ar putea Primăria să facă asemenea cheltuială, vă dați seama ce costuri ar fi. Oare nu ar fi mai înțelept ca acești bani să fie folosiți pentru deschiderea unui centru de colectare, centru comun pe un loc oferit de primărie, că doar primește lunar donații de la zălăuani, un loc în care să putem duce iarba și frunzele sau alte deșeuri vegetale, fără să ne mai strecurăm noaptea ca hoții, pe la diferite puncte din oraș?
Pentru ce avem și plătim acești consilieri, și primar și viceprimari dacă nimeni niciodată nu poate rezolva această problemă? Nimeni nu ne bagă în seamă. Sunt închiși toți în birouri și decid doar ce vor ei și ce consideră ei că e normal. Nimeni nu ne întreabă, nu avenit niciun consilier vreodată la poarta noastră ca să ne întrebe ce probleme avem deși domnul primar a spus acum doi ani că fiecare consilier are raza lui din oraș de care răspunde cu capul.
În schimb, soluția oferită de primărie este ca să cumpărăm saci inscripționați de la firma Brantner, ca să punem… crengile și zecile de kilograme de deșeuri vegetale în ei. Un sac costă șase lei, de unde să avem mereu atâția bani să cumpărăm câte cinci sau șapte saco odată? Chiar și așa, cum să pui crengi sau resturi de plante în niște saci care imediat se rup fiind foarte mici și subțiri? Este bătaie de joc. S-au întrebat vreodată consilierii de câți saci este nevoie ca să pui deșeurile acestea în ei?

Bolojan V., Zalău

Alte articole

2 Thoughts to “Opinia cititorului: Consiliul local ne-a părăsit: ce facem cu deșeurile vegetale?”

 1. Anonim

  Domnia si prostia , intodeauna se plateste
  ai casa, ai curte si acuma te supari asta? ce sa faci cu rsturile vegetale? SA PLATESTI SA VINA SA LE RIDICE DE LA TINE DE ACASA ! nimic nu e pe gratis !
  si de ce sa p[latesc eu pentru mizeria ta din curte? fa o cerere la primarie sau mai bine zis la firma de curetenie si vin ei , iti pun la dispozitie un container, platesti pentru el , iti depozitezi ce ai de depozitat si Doamne azuta !
  ce tot veniti si va ARUNCATI MEZERIILE DIN CURTII, IARBA SI CRWENGI LA TOMBEROANELE DE GUNAOI? ar trebui sa fiti AMENDATI !!!! nu de putine ori, cate unul ca voi, infunda si acele tomberoane ingropate cu returi vegetale !
  zilnic vad „vecin” de la casa, care vine cu roaba incarcata cu mizeriile din curte si gradina la tomberoanele blocului !!!

 2. Anonim

  anonimule de la 10:20 Nu fi rautacios .Omul de 67 de ani are dreptate insa a mentionat doar ideea praosta a consilierului Labo ,aia cu containerele dar nu a mentionat sau poate ca nu stie ca un consilier din opozitie a venit cu o solutie practica ,exact cea mentionata=un loc comun de depozitare a resturilor vegetale ,pus la dispozitie de primarie .Asta se intampla de mai bine de un an dar primaria face ca strutul -cu capul in nisip.Cetateanule de la bloc !vedete-as la casa ta cu vreo 8 ari de gradina si apoi sa te aud vorbid legat de depozitarea resturilor vegetale .

Leave a Comment