Zeci de școli din Sălaj funcționează fără aviz de securitate la incendiu

Chiar dacă la nivel național județul Sălaj se situează printre ultimele județe din țară în ceea ce privește numărul școlilor și liceelor care nu au în acest moment aviz de securitate la incendiu eliberată de ISU, locul fiind așadar unul bun pe țară, cu toate acestea există cel puțin atâtea surse de pericol câte unități avem fără acest aviz important.

Deși conducerea ISU Sălaj face eforturi, alocând o mare parte din timp pentru a oferi sprijin în obținerea avizului celor care conduc aceste unități de învățământ, după atâtea tragedii ce au avut loc în țară și riscurile existente în permanență, avem în continuare 18 unități de învățământ cu 27 de clădiri care nu au avizul de securitate la incendiu. La ultima conferință de presă organizată de ISU Sălaj, șeful insitituției, col. Adrian Dobocan, a spus că problemele care îi impiedică pe cei responabili să finalizeze procedura obținerii acestui aviz țin mai mult de aspecte juridice distincte, specifice fiecărei clădiri în parte, aspecte care devin complicate pentru unii, la un moment dat. “Majoritatea problemelor care au apărut la unităţile de învăţământ sunt cele legate de partea juridică a clădirii. Au fost procese între primării şi unităţi de învăţământ cu decontări, nu s-a putut realiza recepţia finală, cam acestea sunt problemele. Clădirile sunt sigure, problemele sunt de partea juridică, pentru a primi această autorizaţie, este necesar să se organizeze recepţia. Noi ne deplasăm în această perioadă în teren, vizate fiind aceste unități, încercăm să îi ajutăm pe toți cei care ne solicită informații și sprijin și încercăm totodată să facem în așa fel încât, în cel mai scurt timp, toate unitățile de învățământ din județ să fie în afara oricăror probleme legate de acest aspect important,” a explicat șeful ISU Sălaj.

Directorii de școli și licee aflați încă în această situație trebuie să știe că unităţile de învăţământ care nu au autorizaţie de securitate la incendiu sunt pasibile de amenzi până la 100.000 de lei. Nu aceasta este, însă, cel mai mare risc, ci  acela că în orice moment, în aceste clădiri în care copiii își petrec o mare parte din zi, cinci zile pe săptămână, poate avea oricând loc o tragedie de proporții.

Alte articole

One Thought to “Zeci de școli din Sălaj funcționează fără aviz de securitate la incendiu”

  1. Anonim

    lasa ca merge si asa ! biserici sa avem !
    o tara de prosti condusa de hoti !

Leave a Comment