Elevi ai Liceului „Voievodul Gelu”, premiaţi la un concurs regional de tradiţii

Patru elevi ai Liceului Tehnologic „Voievodul Gelu” Zalău au participat la finele săptămânii trecut, la ediţia 2018 a Concursului Regional „România – Cultură, Turism, Tradiţie”, ce a avut loc la Baia Mare.
Echipajul format din Andreea Ciupe, Kui Szilvia, Losonczi Alexandra şi Şerban Hulpaş s-a întors de la a patra ediţie a competiţiei cu un premiu II pentru rezultatele obţinute la secţiunea „Tradiţii”. De asemenea, elevii Andreea Ciupe şi Şerban Hulpaş au primit un premiu special pentru cea mai bună prezentare şi descriere a unui costum popular, iar Losonczi Alexandra şi Kui Szilvia, un alt premiu special pentru cea mai bună prezentare etnografică a unei zone.

Liceenii au fost pregătiţi de cadrele didactice Claudia Rablău, Luminița Cozma şi Elena Lar.
Proiectul „România – Cultură, Turism, Tradiţie” este organizat de Liceul Teoretic „Emil Racoviţă” Baia Mare, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, al Primăriei şi Consiliului Local Baia Mare. Concursul are caracter educativ, tehnico-aplicativ în domeniul turismului, fiind destinat elevilor de clasa a IX-a şi a X-a, cu domeniul pregătirii de bază Turism şi alimentaţie.

Alte articole

Leave a Comment