Zeci de premii pentru elevii de la Clubul Copiilor din Jibou

Tinerii artişti de la Clubul Copiilor din Jibou au participat în această luna la trei concursuri internaţionale, întorcându-se acasă cu nenumărate premii şi diplome, acordate pentru talentul, munca şi dăruirea de care au dat dovadă. „Elevii din Jibou, reprezentanţi ai Clubului Copiilor din oraşul de pe Someş, au fost la înălţime şi de această dată, obţinând rezultate remarcabile”, a declarat directorul Clubului Copiilor din Jibou, Victor Pintea.

Concursurile au fost organizate sub egida Ministerului Educaţiei şi s-au desfăşurat la Clubul Copiilor din Huedin, Clubul Copiilor din Chişineu-Criş şi Şcoala Gimnazială „Petre Dulfu” din Baia Mare.
Primul concurs internaţional, cel de artă fotografică, intitulat „Excursia ca metodă de instruire”, a avut loc la începutul lunii mai, la Baia Mare. Clubul Copiilor din Jibou şi-a adjudecat două premii, I şi III, prin elevii Petru Fazecaş, respectiv Andrei Indrieş, pregătiţi de profesorul David Valer.
O altă competiţie, care s-a desfăşurat în perioada 10-12 mai, a fost Concursul Internaţional de artă plastică „Sportul în imaginaţia copiilor”, organizat în cadrul amplei manifestări „Cupa Crisius”, ediţia a X-a. Evenimentul a fost găzduit de Clubul Copiilor din Chişineu -Criş. Potrivit lui Victor Pintea, elevii jibouani s-au întors acasă cu 20 de premii. Astfel, la secţiunea pictură, Iulia Pop şi Denisa Pop, îndrumate de profesorul Ionel Baltă, au obţinut premiul I, respectiv premiul III. La secţiunea ulei, elevii profesorului Baltă, şi-au adjudecat cinci premii I, două premii II şi un premiu special. Este vorba de Raluca Mureşan, Florentina Desmerean, Bianca Ilieş, Cristian Surdu, Andreea Desmerean şi Darius Cheţe. O altă secţiune la care elevii din Jibou au fost premiaţi este cea de grafică, unde Cosmina Coste a obţinut locul I. La secţiunea pastel, Cosmina Pop a obţinut premiul I, iar Diana Jurje, locul III. La colaj, locul I i-a revenit elevei Andreea Desmerean, iar Arthur Szell a obţinut două premii I şi un premiu II, pentru trei lucrări în tehnica origami. La secţiunea metaloplastie Maria Borzan a obţinut locul I, iar Oana Ivaşcu şi-a adjudecat locul II, iar la fotografie, Petru Fazecaş, pregătit de profesorul Valer David, a obţinut premiul I.
Potrivit directorului Clubului Copiilor din Jibou, Victor Pintea, toate lucrările au fost incluse în catalogul editat cu această ocazie.
Cel de al treilea concurs internaţional, desfăşurat în această lună a fost cel de meşteşuguri tradiţionale „Mâini de aur”. Competiţia a avut loc în perioada 17-19 mai, la Huedin. Clubul Copiilor din Jibou a obţinut două premii I şi o menţiune, prin elevii Daniel Moş, pregătit de profesorul Florin Lazăr, Andreea Desmerean, profesor Ionel Baltă, respectiv Cristian Surdu.
Potrivit sursei citate, elevul Daniel Moş a obţinut şi două premii speciale: unul din partea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi unul din partea Bisericii Greco Catolice Huedin.

Alte articole

Leave a Comment