Vasile Bulgărean, acuzat că a colaborat cu fosta poliție politică

Profesorul Vasile Bulgărean, actualul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Sălaj, este acuzat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) că a colaborat cu fosta poliție politică de dinainte de 1990, scrie G4media.ro. „Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a cerut judecătorilor de la Curtea de Apel București, la sfârșitul anului trecut, să constate că actualul șef al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, Gheorghe Vasile Bulgărean (57 de ani), a fost colaborator al fostei poliții politice comuniste. Bulgărean (PNL) a semnat angajament, a avut nume conspirativ și și-a turnat un coleg de facultate pentru faptul că acesta și-a exprimat dezamăgirea față de nivelul de trai din România”, a punctat G4media.ro. În același articol se mai arată că CNSAS ar fi depus dovezi potrivit cărora „pârâtul a furnizat informații prin care se denunțau activități potrivnice regimului totalitar comunist, precum comentarii negative la adresa realităților social-politice din țara noastră sub regimul comunist”. Contactat, profesorul Vasile Bulgărean nu a dorit să-și exprime un punct de vedere vis-a-vis de acuzațiile care îi sunt aduse.

Vasile Bulgărean neagă colaborarea cu fosta securitate

În schimb, G4media.ro notează punctul de vedere al profesorului sălăjean: „Sunt stupefiat. Nu am fost informat până acum de existența unei spețe. Am încercat să-mi aduc aminte, dar o legătură cu Securitatea nu am avut. Cred că o să intru în posesia acestui dosar și o să vă pot spune mai multe”. Puteți citi articolul integral în G4media.ro.

M. S.

30 Thoughts to “Vasile Bulgărean, acuzat că a colaborat cu fosta poliție politică”

 1. xyz

  Neagă. Așa o fi, că numele conspirativ „Vali” nu e chiar „Vasile”, cu toate că Securitatea îi legenda cu aceeași literă. Totul s-ar lămuri dacă s-ar publica notele informative scrise olograf de studentul „Vali” de la Facultatea de Matematică a Universității București despre colegii din căminele de la Grozăvești. Poate n-a fost scrisul lui. Sau a fost, și atunci îi revine memoria.

 2. Marcel

  Cum dracu sa recunoască? Nu recunoaște ATE lucruri mai puțin grave! A recunoaște așa ceva? Coloana vertebrală a acestui personaj….

 3. MBA

  Profesorul cica :))

 4. Marie

  Toti la inceput neaga…… cand apare documentul cu scrisul lui de mana, va sta sa se mire, si va declara ca a fost santajat……Asa au facut toti.

 5. Anonim

  În această țară putrădă continuă vânătoarea de vrăjitoare, nu mă mir că suntem ultimii în UE, suntem cea mai disprețuită nație. Asta îi mâncă-n c ur pe unii, ce-o mâncat și ce-o căc at ceilalți !

  1. Vasile, Gura-de-Aur

   Asta de mic era ciripitor. De aia are un vocabular, Doamne ferește ce-i la gura lui.

 6. jurist

  Daca se va dovedi ca nu a fost asa trebuie va fi nevoie urgenta de reglementari legislative in domeniul presei scrise si audiovizualului. Nu poti sa-i faci imaginea praf unui om si apoi sa spui ca asa au fost informatiile pe care le-ai primit…

  1. Anonim

   Nu cred ca esti jurist, ca nu prea intelegi. CNSAS-ul a comunicat informatia, presa doar a preluat-o. CNSAS, adica o institutie a statului.

   1. Păduchii cnsas

    @20:05 Există cazuri când păduchii de la cnsas au fost dați în judecată și au pierdut. Dacă profesorul își va dovedi nevinovăția, peste ani și ani, n-ar trebui să aruncăm la gunoi această instituție de vânat vrăjitoare? Pe asta mizează păduchii ăștia, sentințele judecătorești se dau peste ani și ani, lumea uită !

  2. Ioan

   Domnule așa-zis „jurist”, presa relatează acțiunea depusă la Curtea de Apel București, de către CNSAS în 21 decembrie 2021. Că visezi dta să pui căluș presei, mai va!

 7. Mihai T

  Nu e o surpriza. Ranchiunos, pus pe capatuiala. Ascensiunea lui fulminanta are acum o explicatie. Ochi albastri are profesorul.

 8. younce

  E doar unul din multimea de colaboratori. Din pacate unii dintre ei conduc acum Romania.

 9. Pitagora

  DEMISIA! Oricum tragi in jos invatamantul salajean!

 10. Anonim

  Oare ce a adus bun pentru țară „munca” celor de la CNSAS, când, din când în când mai aruncă pe piața câte un dosar de tot râsul, în timp ce adevărații torționari,foștii securiști, care au torturat, băgat în puscarii sau chiar omorât români, trăiesc în liniște cu pensii speciale completate cu tot felul de funcții bine plătite, bineînțeles la stat. Oare merita că țara să cheltuie sume uriașe cu cei peste 200 de angajați la aceasta sinecură de partid, CNSAS ? Consider că această instituție trebuie desființată, iar dosarele depuse la Arhiva Națională, la dispoziția istoricilor și celor interesați.

  1. Anonim

   Aperi delatorii și-i acuzi pe cei care-i dau în vileag. Ești „Vali”, fost colaborator sau ofițer de Securitate?

 11. Pensionar

  Rușine demisia !!!

 12. Pentru toți cei care credeți ca-i facatura

  Citiți informatia-sursa de pe G4media, unde se spune cu subiect și predicat, pe documente datate, ce a făcut acest Vali.

 13. Anonim

  A avut angajament scris? A primit bani sau alte favoruri pentru turnătorii? Și, mai presus de toate, a suferit cineva, măcar o persoană, pentru turnătoriile lui?
  Dacă nu,… Și eu am făcut pipi pe gardul vecinului pe vremea aceea și am mai tras și …pisica de coadă…

  1. I.C.

   @13:52. Colaborator al poliției politice e un pic mai grav decît să te piși pe gard. Favoruri întrebi? Dar pe ce bază a obținut toate funcțiile? Demisia ar fi un gest de onoare, dar ariviștii nu demisionează!

 14. Anonim

  Daca citesti atent, vezi ca a semnat un angajament. Sau poate tu citesti fara sa pricepi

 15. Anonim

  Soare pune înapoi articolul despre Vali pe site-ul grâului jos cenzura

 16. Anonim

  Dacă a greșit să plătescă, demisia din funcție ar fi primul pas.

 17. george

  Ce bine ar fi daca i s-ar verifica si teza de doctorat . Prieteni stiu de ce !!!!!!

 18. Anonim

  Cei de la Graiul salajului au sters articolul, probabil e ordin de sus. Ma bucur ca Magazi salajean a ramas acelasi ziar vertical . Felicitari !

  1. Anonim

   nu e prima data si cand nevasta lui bde a fost angajata in ministerul educatiei, fituica lui padurean a sters articolul, vorba lui tehnoredactorul – grajdul salajului

 19. Anonim

  Se adeverește vorba aceea că:NUMAI PROȘTII MOR DE GRIJA ALTUIA!

 20. Anonim

  A turnat, nu poate ocupa funcție la stat. Simplu.

 21. Nu iese fum fara foc

  Aparent se cunosc prea multe amanunte, ca sa fie facatura politica. Politic este momentul ales pentru demascarea lui „Vali”, care se pare ca a gresit cand si-a facut publice, prea devreme, ambitiile parlamentare. Oare pe cine a deranjat?! Raspunsul nu poate fi decat unul singur…Azi-maine il cauta si la doctorat.

  1. Anonim

   Ai ghicit bine la partea cu doctoratul, he-he.

Leave a Comment