Ungaria redeschide şcolile după o campanie de două zile de testare în masă a personalului din învăţământ

Ungaria anunţă redeschiderea şcolilor după vacanţa de sărbători, cu o campanie de două zile de testare în masă a angajaţilor din şcoli şi grădiniţe, potrivit unui anunţ al guvernului. Obiectivul acestuia este acela ca unităţile de învăţământ să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii bune, iar părinţii, la rândul lor, să poată munci, relatează Digi24.

Campania de testare Covid-19 a profesorilor şi a personalului şcolar, desfăşurată sâmbătă şi duminică, a fost anunţată în Ajunul Crăciunului, după ce autorităţile au anunţat pentru prima dată testări în masă în luna noiembrie.

Testările au fost gratuite şi s-au realizat pe bază de voluntariat. Pentru a se putea testa, cei interesaţi s-au putut programa din timp, la unul dintre ele 99 de puncte aflate în Budapesta şi în restul ţării.

La campanie au participat 263 de echipe de testare, formată din studenţi şi absolvenţi de medicină.

Potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), Ungaria are o rată de 335 de cazuri la 100.000 de locuitori, peste cea a României (319 la 100.000 de locuitori), rata deceselor asociată Covid-19 fiind dublă faţă de cea a României.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

One Thought to “Ungaria redeschide şcolile după o campanie de două zile de testare în masă a personalului din învăţământ”

  1. Silviu

    Bravo, ungurii sunt hotarati!

Leave a Comment