Un elev olimpic din Jibou primește bursă de la Academia Română

Ștefan Andrei Inceu, elev în clasa a X-a B, la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, se află printre cei zece beneficiari ai Programului „Academia Română în dialog cu tinerii”. Este  vorba despre burse de merit acordate de Academia Română în anul școlar 2022-2023.

Zece elevi olimpici, însoţiţi de părinţi, au semnat recent contractele de acordare a bursei de merit din partea Academiei Române pentru anul şcolar 2022-2023. Bursele vor fi acordate anual până la finalizarea studiilor de liceu sau facultate, condiţia fiind menţinerea performanţei şcolare de excepţie. Astfel, pentru actualul an şcolar, Academia Română a acordat bursă de merit unor elevi provenind de la zece colegii naţionale şi licee din: Braşov, Bucureşti, Câmpulung-Muscel, Cluj-Napoca, Drobeta Turnu Severin, Dorohoi, Fălticeni, Jibou şi Tulcea.  Cei zece olimpici, beneficiari ai burselor Academiei Române pentru anul şcolar în curs au fost selectaţi în urma unei competiţii la care au participat 64 de elevi din toată ţara.

d0314-InformareProgramAR-DialogTinerii

Criteriile au fost: rezultatele şcolare, premiile obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale, motivaţia şi dorinţa de a acumula cunoştinţe şi de a evolua profesional, capacitatea creativă şi inovativă, dar şi situaţia materială a părinţilor. Semnarea contractelor a avut loc în aula acestui for, în prezenţa academicianului Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române şi a membrilor Biroului Prezidiului. În cadrul programului „Academia Română în dialog cu tinerii” va fi organizată anual o astfel de competiţie de selecţie, concursul urmând a fi anunţat la începutul fiecărui an şcolar prin intermediul inspectoratelor şcolare şi prin coordonatorii grupurilor de elevi olimpici pe domenii.

One Thought to “Un elev olimpic din Jibou primește bursă de la Academia Română”

  1. […] Ștefan Andrei Inceu, elev în clasa a X-a B, la Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou, se află printre cei zece beneficiari ai Programului „Academia Română în dialog cu tinerii” Citeste mai mult […]

Leave a Comment