Un elev de la Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău a rămas nerepartizat din… „lipsă de opțiuni”

Alexandru Moldovan

Un singur elev de clasa a VIII-a din Sălaj a rămas nerepartizat la liceu în urma unei prime etape ce a avut la bază media de admitere, calculată ca medie ponderată între media generală de la Evaluarea Naţională (75 la sută) şi media generală de absolvire a claselor a V-VIII (25 la sută), şi preferinţele exprimate. Acesta provine de la Liceul Reformat „Wesselenyi” Zalău, acolo unde a urmat cursurile școlii gimnaziale. „Doar un singur elev nu a fost repartizat, pentru că nu a completat suficiente opţiuni. El, alături de elevii absolvenţi de clasa a VIII-a care nu au încă încheiată situaţia la învăţătură sau au avut alte probleme, vor fi repartizaţi în cea de-a doua şi a treia etapă”, a precizat miercuri inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Sălaj, Mioara Gudea.
Potrivit datelor publicate pe site-ul IŞJ Sălaj, au fost repartizaţi la liceele din judeţ un total de 1.438 de elevi, dintre care 36 din alte judeţe. În liceele din judeţ mai sunt 214 locuri libere, din cele 1.652 existente în total.
Elevii cu cele mai bune medii au ales Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău, unde cea mai mică notă de admitere a fost 8,13.
În Sălaj au fost trei medii de 10 la admiterea la liceu, respectiv un elev de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” din Jibou, care a ales Liceul „Ion Agârbiceanu” din localitate, şi doi elevi din Zalău, de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” şi Liceul cu program sportiv „Avram Iancu”, ambii optând pentru Colegiul Naţional „Silvania” din municipiu.
Cea mai mică medie cu care au fost repartizat un absolvent de clasa a VIII-a în Sălaj este 2,30, la Liceul Tehnologic Gîlgău.

Alte articole

Leave a Comment