Trei firme se bat să livreze mere în şcolile sălăjene

 

Trei firme şi-au depus ofertele pentru licitaţia care va avea loc, cel mai probabil, la sfârşitul acestei luni, pentru distribuirea merelor în cadrul „Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli”. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 3 noiembrie, dată la care a avut loc şi deschiderea ofertelor. “În cazul în care nu vor exista contestaţii, contractul de furnizare va putea fi semnat la începutul lunii decembrie”, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.
CJ Sălaj a demarat, în luna octombrie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, procedurile de încheiere a contractelor ce au ca scop furnizarea mere în cadrul “Programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli“. Fructele sunt destinate elevilor din clasele 0-VIII, care frecventează învăţământul de stat şi privat autorizat/acreditat din judeţ, pentru anul şcolar 2014-2015.
Potrivit informaţiilor primite de la biroul de presă al CJ Sălaj, în acest şcolar vor beneficia de mere, timp de 86 de zile, un număr de 20.644 de elevi, costul estimat al contractelor ce vor fi încheiate fiind de 532.615,2 lei, fără TVA.

Anul trecut, fructele au fost primite abia în ianuarie
În anul şcolar precedent, merele au fost primite de cei peste 21.000 de elevi sălăjeni din clasa pregătitoare şi din clasele I-VIII, începând de la mijlocul lunii ianuarie, licitaţia fiind adjudecată de o firmă din Arad. Contractul de furnizare a fost semnat în 16 ianuarie, între autoritatea judeţeană, în calitate de achizitor, şi furnizorul arădean. Acesta din urmă s-a obligat să furnizeze, săptămânal, începând cu 17 ianuarie, pentru maxim 89 de zile de şcolarizare, mere cu greutatea minimă de 100 de grame pe bucată, în fiecare unitate şcolară gimnazială din Sălaj. Valoarea totală a contractului a depăşit 504.000 de lei, fără TVA, pentru 21.036 de beneficiari. În total, elevii sălăjeni au primit circa 1,87 milioane de mere.

Leave a Comment