Liceele de top din Sălaj, „vânate” de cei mai buni absolvenţi de gimnaziu

 

 

În mai puţin de două săptămâni, peste 2.000 de absolvenţi de gimnaziu din judeţul Sălaj vor susţine primul examen important din viaţa lor. Este vorba de Evaluarea Naţională, ce se va desfăşura în perioada 22 – 24 iunie, prima probă scrisă fiind cea la limba şi literatura română.
Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile la finalul acestei săptămâni, momentele festive fiind programate joi, 11 iunie, respectiv vineri, 12 iunie. Absolvenţii vor avea trei zile la dispoziţie, săptămâna viitoare, mai exact, în intervalul 15 – 17 iunie, să se înscrie pentru a susţine Evaluarea Naţională. Probele se vor desfăşura în 22 iunie la limba şi literatura română şi în 24 iunie la matematică, urmând ca primele rezultate să fie afişate în 26 iunie, iar cele finale, după contestaţii, în 30 iunie.
Dacă intensitatea emoţiilor pentru o parte dintre absolvenţii de gimnaziu mai scade odată cu afişarea rezultatelor, pentru alţii, în special pentru părinţii acestora, rămâne la acelaşi nivel. În prima săptămână din iulie, are loc prima etapă de admitere la liceu, iar majoritatea părinţilor îşi doresc cele mai bune instituţii de învăţământ pentru copiii lor.
Astfel, pe baza ultimelor medii de admitere, Colegiul Naţional „Silvania” Zalău se menţine, în ultimii ani, pe primul loc în topul preferinţelor absolvenţilor de gimnaziu din judeţ. Următoarele două poziţii ale clasamentului sunt ocupate, în ordine, de Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei şi Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” Zalău.
În 2014, ultimul elev admis la Colegiul zălăuan a avut media 8,83, în timp ce la Colegiul din Şimleu ultima medie de admitere a fost 8,26, iar la Liceul Pedagogic, cea mai mică medie a fost de 8,01.

Medii mai mari la Jibou
Printre liceele „vânate” de către absolvenţii clasei a VIII-a se mai regăsesc şi: Liceul Teoretic „Ion Agârbiceanu” din Jibou, unde, anul trecut, ultima medie de admitere a fost 8,01 sau Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalău, 7, 99 fiind media ultimului admis.
Repartizarea computerizată în licee va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată. A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15 – 30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în intervalul 3 – 4 septembrie.

Alte articole

2 Thoughts to “Liceele de top din Sălaj, „vânate” de cei mai buni absolvenţi de gimnaziu”

  1. dana

    Aveţi potenţialul necesar pentru a face ceva special, chiar extraordinar, cu viaţa voastră – ceva ce nimeni altcineva nu poate să facă. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:stanciu.dana1965@yahoo.com

    1. Anonim

      Dacă ai 50 de ani (n. 1965, cum scrii în adresa de e-mail), e cam târziu să mai câștigi în inteligență, doar în kilograme!

Leave a Comment