Topul liceelor din Sălaj cu cele mai mari medii de admitere

Printre specializările cele mai căutate de absolvenţii de gimnaziu din Sălaj s-au dovedit a fi, şi în acest an, ştiinţele naturii sau matematică – informatică. Şi, cum era de aşteptat, cu cele mai mari medii s-a intrat la Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău.
Rezultatele repartizării computerizate au fost afişate în cursul zilei de marţi, 14 iulie, pe site-ul edu.ro. Deşi, niciuna dintre specializărilor liceelor sălăjene nu se regăseşte în top 50 naţional al specializărilor cu cele mai mari medii de admitere, la nivel de judeţ, pe primele două poziţii ale clasamentului se situează două specializări ale Colegiului Naţional „Silvania”. Este vorba de ştiinţele naturii, unde ultima medie de admitere a fost 9,18 şi matematică – informatică, ultimul elev admis având media 9,06. Tot la matematică- informatică, dar la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei, ultima medie de admitere, în acest an, a fost 9,05, în timp ce pe locul IV în topul specializărilor liceelor sălăjene aparţine tot Colegiul Naţional „Silvania”, respectiv specializarea filologie, unde ultima medie a fost 9,02.
Pe locul cinci se situează specializarea matematică – informatică, secţia maghiară, de la acelaşi Colegiu, cu ultima medie 8,70, iar pe locul şase este specializarea matematică – informatică de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, ultimul elev admis având media 8,55. Specializarea de matematică bilingv engleză de la Colegiul zălăuan ocupă locul şapte, cu ultima medie de intrare 8,49, iar clasa de ştiinţele naturii, secţia maghiară, de la acelaşi liceu este pe locul al VIII-lea, ultima medie 8,35. Abia pe locul al IX-lea, cu ultima medie de intrare 8,27 este specializarea filologie din cadrul Liceului Pedagogic ”Gheorghe Şincai” Zalău, iar pe poziţia a X-a în clasament se situează Colegiul Naţional ”Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei – specializarea economic, unde ultimul elev admis a avut media 8,26.
Totodată, conform datelor publicate de Ministerul Educaţiei, şi în acest an, există, în Sălaj, cazuri de candidaţi, cu medii sub 5 sau chiar 3, care au fost admis la liceu. De pildă, la Liceul Tehnologic Nr.1 Sărmăşag, specializarea electronică automatizări, ultima medie de admitere a fost 4,88, în timp ce la Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei, ultimul elev admis a avut media 2,56.
În Sălaj, pentru repartizarea computerizată, pentru cele aproape 1.700 de locuri, s-au înscris peste 1.500 de absolvenţi de gimnaziu. Deşi numărul locurilor a fost mai mare decât al elevilor înscrişi, 15 dintre aceştia au rămas nerepartizaţi. De asemenea, în unităţile liceale din judeţ, au rămas, pentru a doua etapă de admitere circa 170 de locuri.

Leave a Comment