Tinerii sălăjeni care doresc o carieră militară sunt așteptați la Centrul Militar Sălaj

Tinerii sălăjeni care își doresc o carieră militară trebuie să știe că a început, prin Biroul Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean (CMJ) Sălaj, întocmirea dosarelor de candidat pentru instituţiile militare de învăţământ liceal, postliceal şi universitar. Cei interesați, pot consulta prin intermediul cotidianului Magazin Sălăjean, întreaga ofertă educaţională pentru anul şcolar 2019-2020 (băieţi şi fete), ofertă confirmată de reprezentații CMJ Sălaj. Până vineri, 1 martie 2019 au loc recrutări în cadrul Centrului, pentru învățământul universitar, postliceal și liceal militar, unități de învățământ din întreaga țară.

Pentru ofițeri, în toal, sunt 893 locuri la: Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani): 264 locuri, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”, Brașov (3 ani): 184 locuri, Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Constanța (4 ani): 108 locuri, Academia Tehnică Militară, București (4 ani): 219 locuri, Institutul Medico-Militar (5-6 ani): 110 locuri din care: 60 – prin Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Bucureşti (40 medicină generală, 10 medicină dentară, 10 farmacie) şi 50 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş (medicină generală), Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București (3 ani): 8 locuri

Maiștri militari– 678 locuri, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti (2 ani): 313 locuri, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, judeţul Buzău (2 ani): 245 locuri, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral I. Murgescu” din Constanța (2 ani): 120 locuri. La maiștri militari, un procentaj de cel mult 25% din numărul de locuri este rezervat absolvenților din acest an ai colegiilor naționale militare.

Subofițeri – 399 de locuri, la: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti (1 an): 323 locuri, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, judeţul Buzău (1 an): 76 locuri

Colegii Naționale Militare– 600 locuri la: Colegiul Naţional Militar ”Mihai Viteazul”, din Alba Iulia, județul Alba -120 locuri, Colegiul Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir”, din Breaza, județul Prahova -120 locuri, Colegiul Naţional Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava -120 locuri, Colegiul Naţional Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova, județul Dolj -120 locuri, Colegiul Naţional Militar ”Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, județul Constanța -120 locuri

Criterii de recrutare:
Pentru admiterea în învățământul universitar militar de formare a ofițerilor (cu durata între 3 și 6 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani (24 pentru piloți) în anul 2019.

Pentru admiterea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari (cu durata de 2 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani în anul 2019.

Pentru admiterea în învățământul postliceal militar de formare a subofițerilor (cu durata de 1 an) se pot înscrie: soldații/gradații profesioniști care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat (sau care vor face dovada obținerii diplomei până la concursul de admitere) și care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019, cu o vechime în serviciu de cel puțin 2 ani până la data organizării concursului de admitere și calificativul cel puțin ”Bun” în aprecierea de serviciu din ultimii 2 ani; elevii din clasele a XII-a și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 35 de ani în anul 2019.

Pentru colegiile naționale militare (licee militare cu specializare matematică-informatică și durata de 4 ani) se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2019.

Se va începe cu vizita medicală, apoi depune documentele necesare în dosarul de candidat (obligatoriu acte de identitate si de studii, cazier). Selecționarea candidaților recrutați constă în susținerea unor probe psihologice și fizice. Fiecare candidat recrutat va fi planificat pentru parcurgerea probelor de selecție și va fi anunțat cu privire la data prezentării la centrul zonal de selecție și orientare de care aparține. Detalii obțineți de la în cadrul Centrului, la înscriere.
Candidații admiși (selecționați) vor participa la concursul de admitere (examen scris).

Orice informații suplimentare legate de conținutul dosarului, condiții, examene și altele, pot fi obținute direct în cadrul Centrului Militar Județean Sălaj, strada Locotenent Colonel Pretorian 100, Zalău.

Alte articole

One Thought to “Tinerii sălăjeni care doresc o carieră militară sunt așteptați la Centrul Militar Sălaj”

  1. Anonim

    Mai bine s-ar califica într-o ocupație productivă/utilă, că merg pentru avantaje materiale, nici într-un caz nu merg alde ăștia la vreun război! E un fals totul!

Leave a Comment