Sute de elevi sălăjeni primesc sprijin financiar de la stat

 

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat miercuri, 29 octombrie, lista elevilor eligibili în cadrul programului “Bani de liceu”. În Sălaj, toate cele peste 630 de dosare au fost acceptate, astfel că toţi solicitanţii vor putea beneficia de acest sprijin, în valoare de 180 lei pe lună, pe tot parcursul anului şcolar 2014-2015.
Condiţiile de acordare a acestui ajutor din partea statului presupun ca venitul brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, să fie de maximum 150 de lei.
Cei mai mulţi beneficiari, respectiv 100, provin de la liceele din Jibou, 56 de la Liceul „Octavian Goga” şi 44 de la Liceul Teoretic „Ion Agîrbiceanu”. Printre unităţile liceale din judeş cu un număr mare de solicitanţi eligibili se numără şi Liceul Tehnologic „Gh. Pop de Băseşti”, 70 de elevi, sau Liceul Tehnologic „Voievod Gelu” din Zalău, 55 de beneficiari.
Primii bani ar urma să fie primiţi la începutul lunii noiembrie, sumele de pe primele luni fiind plătite retroactiv.
Bursa nu este condiţionată de obţinerea unor performanţe şcolare şi se acordă inclusiv pe perioada desfăşurării examenului de bacalaureat sau de diplomă. Singura condiţie impusă este prezenţa la ore. Beneficiarii “Banilor de liceu”, care înregistrează mai mult de 20 de absenţe într-o lună, pierd banii începând cu luna imediat următoare şi nu mai pot fi reprimiţi în program, în acelaşi an.
În anul şcolar precedent, în Sălaj, circa 860 de liceeni, care proveneau din familii cu venituri reduse, au primit, inclusiv pe perioada vacanţelor şi a practicii, câte 180 de lei lunar.

Alte articole

One Thought to “Sute de elevi sălăjeni primesc sprijin financiar de la stat”

  1. Cornel

    Urgent, cautam colaboratori online pentru vanzarea de carti, romane bestseler pe imensa piata americana, dupa perioada de instruire intrati pe cea mai mare si cea mai bogata piata din lume, piata online a vanzarilor de romane bestseller din america. Se ofera contract legal chiar din perioada de instruire unde castigati minim 300 dolari lunar, suntem o companie serioasa de prestigiu cu multi colaboratori. Pentru informatii si pentru a va inscrie trimiteti INFO la adr.email icornel_f@yahoo.com

Leave a Comment