SORIN CÎMPEANU: „80.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au programat pentru vaccinare anti-COVID”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, că 80.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID, iar dintre aceştia 6.000 s-au imunizat deja, relatează Agerpres.

„Avem un număr de 80.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, care, nu numai că şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare, s-au şi programat pentru vaccinare. Dintre cei 80.000 programaţi pentru vaccinare, vreau să vă spun că 6.000 la ora la care vorbim s-au şi vaccinat deja. Este vorba despre personal didactic, didactic auxiliar, nedidactic”, a afirmat ministrul, la Digi FM.

Potrivit acestuia, înainte de 8 februarie, pentru vaccinarea personalului din învăţământ se va acorda o „prioritate sistemică”, care însă nu va afecta planificările deja făcute.

„Conform discuţiilor cu coordonatorul campaniei de vaccinare, înainte de 8 februarie, se va începe şi un proces, să spunem, cu prioritate sistemică, sectorială pentru personalul din învăţământ, fără să afecteze planificările făcute până acum. Cu alte cuvinte, dacă sunt cadre didactice, personal didactic auxiliar sau nedidactic angajat în învăţământ care s-au planificat, care au ales un centru de vaccinare şi au ales o dată la care doresc să se vaccineze, aceste programări rămân în picioare. Pentru restul vom căuta să avem o prioritate sistemică în colaborare şi bună înţelegere cu cei care coordonează campania de vaccinare”, a explicat ministrul Educaţiei.

Articol publicat în cadrul parteneriatului dintre cotidianul Magazin Sălăjean şi ziarul Bursa. www.bursa.ro

Leave a Comment