Şefii Inspectoratului Şcolar, chemaţi la Ministerul Educaţiei

Inspectorul şcolar general Gheorghe Bancea şi adjuncţii Maria Pop şi Szabo Ştefan, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, împreună cu directorul Casei Corpului Didactic Sălaj, Corina Forţ, au fost chemaţi să participe, astăzi, la Bucureşti, la o şedinţă de lucru cu ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.
Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Maria Pop, la această întrunire sunt aşteptaţi inspectorii şcolari din toate judeţele ţării, pentru a discuta despre problemele actuale din învăţământ. „Cel mai probabil se va discuta la şedinţă despre funcţionarea clasei pregătitoare pentru anul viitor şcolar, despre examenele naţionale, şi anume evaluarea naţională şi bacalaureatul, despre admiterea la liceu şi alte situaţii actuale. De asemenea, se vor putea aduce în atenţia ministrului problemele întâmpinate la nivel teritorial sau central”, a declarat, miercuri, Maria Pop.
Unul dintre cele mai delicate subiecte şi actuale din sistemul educaţional este clasa pregătitoare ca parte a învăţământului primar obligatoriu. În prezent, se aşteaptă aprobarea metodologiei de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare. Procedura se anunţă mai flexibilă, astfel încât părinţii să aibă mai multe opţiuni: vor putea opta pentru un loc la clasa pregătotoare la grădiniţa sau la şcoala de circumscripţie, în funcţie de locurile disponibile şi pe baza unor criterii obiective de departajare. Copiii cu vârsta mai mică de 6 ani se pot înscrie în clasa pregătitoare, dar nu este obligatoriu, întrucât înscrierea se va face în urma unei evaluări specifice. Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 7 ani se vor înscrie obligatoriu în clasa pregătitoare, existând unele excepţii, în timp ce copiii cu vârsta mai mare de 7 ani se vor înscrie în clasa I până în aprilie 2013.
Un alt subiect vizează accesul în învăţământul liceal, privind evaluarea naţională şi admiterea în funcţie de medie. În această privinţă au fost lansate propuneri ca elevii să nu fie înmatriculaţi dacă nu au media minimă stabilită la admitere. Astfel de măsuri nu au fost adoptate de autorităţile centrale, care au stabilit, cel puţin deocamdată, ca admiterea în învăţământul liceal să rămână în forma actuală. Elevii se vor pregăti pentru susţinerea examenelor naţionale aşa cum deja s-a prevăzut prin actele oficiale emise de minister.
Examenul de bacalaureat va rămâne, de asemenea, în forma actuală. Anul acesta au fost programate simulări ale probelor scrise de bacalaureat, pentru a se remedia din timp eventualele probleme şi pregăti elevii acolo unde au neapărat nevoie pentru examenul propriu-zis.

6 Thoughts to “Şefii Inspectoratului Şcolar, chemaţi la Ministerul Educaţiei”

  1. Anonim

    sistem de invatamant f greu cu o programa de asemenea cu profesori care dau note f slabe sa te duci la ei la ore

  2. Anonim

    am doi copii unul cls a cincea .unul cls a saptea si la amandoi le dau ore romana mate engleza ca in scoala nu se face nimic numai se cere ……

  3. Anonim

    se dau multe teme desi nu este voie dar pe nimeni nu intereseaza ca vine copilul obosit dupa 6 ore de activitate si se pune sa invete lucruri total aiurea iar eu ca parinte vreau sa-l ajut dar nu pot

  4. Anonim

    scoala silvania se va transforma in scoala de muzica se invata lucruri ca la conservator se dau lucrari teste iar notele sunt mici pt ca aceste 2 cadre nu pot sa inteleaga ca scoala aceasta nu este un liceu de muzica iar noua nu ne place muzica nu nu nu nu

  5. Anonim

    dar de bio ? se dau cate 12 lectii sa inveti dupa care test desi toti dau teste din 2-3 lectii ,,,,,,

  6. Anonim

    recomand la toata lumea sa-si duca copiii la sc HOREA acolo sunt cadre f bune si nu se fac diferente intre copii

Leave a Comment