Se pregatesc modelele si baremele evaluarii finale a scolarilor

Se pregatesc modelele si baremele evaluarii finale a scolarilorInspectoratul Scolar Judetean Salaj face cunoscut faptul ca, pana cel tarziu la data de 30 noiembrie, Ministerul Educatiei Cercetarii Tineretului si Sportului va publica pe site modelele de subiecte si baremele pentru evaluarile prevazute la finele claselor a II-a, a IV-a si a VI-a. Inspectoratul scolar general Ioan Abrudan a declarat marti, intr-o conferinta de presa, datele limita pana la care vor trebui sustinute aceste testari. Astfel, elevii de clasa a II-a vor fi testati in doua etape. Prima va avea loc in data de 22 mai 2012 si presupune testari la citire si scriere, pe care elevii vor trebui sa le rezolve in 25 de minute. Urmatoarea testare este programata in 24 mai, aceasta fiind la disciplina matematica.

Elevii din clasele a IV-a vor sustine evaluarile, de asemenea, in doua etape, tot la sfarsitul lunii mai. Aceasta testare presupune evaluarea competentelor fundamentale pe care trebuie sa le detina elevii la incheierea ciclului primar, dupa modelul PISA (Programul International de Evaluare a Elevilor). Durata de raspuns va fi de 40 de minute pentru fiecare etapa, intrerupte de o pauza de 10 minute.

Evaluarea finala pentru elevii aflati in clasale a VI-a este programata pentru data de 17 mai. Testarea propriu-zisa va fi pe doua secvente de cate 45 de minute fiecare, cu pauza de 10 minute intre acestea. Va fi o evaluare dupa modulul transdisciplinar, respectiv la limba si comunicare, matematica, plus stiinta.

Evaluarile se vor sustine cu profesorul de la clasa, in salile de curs.

Un numar considerabil de cadre didactice vor intra in programe de formare pentru intocmirea rapoartelor pentru clasa pregatitoare, respectiv pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a. Potrivit inspectorului scolar Abrudan, tot pana la data de 30 noiembrie, va fi prezentat un raport privind evaluarea initiala.

Alte articole

Leave a Comment