Şcolile din Sălaj cu cele mai bune rezultate la Evaluarea Naţională

Unitatea de învăţământ cu cea mai mare medie a notelor obţinute de elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională este Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” din Zalău. Potrivit datelor publicate de Ministerul Educaţiei, media notelor celor 77 de absolvenţi de gimnaziu la examenele naţionale din acest an este de 8,53 la această unitate şcolară. Pe locul al doilea în topul pe judeţ este Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu”, cu media 8,23. Aici, examenele naţionale au fost susţinute de 167 de elevii de clasa a VIII-a. Locul al treilea în acest clasament este ocupat de o unitate de învăţământ din mediul rural. Este vorba de Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Valcău de Jos, unde media obţinută de cei 19 candidaţi ce au susţinut Evaluarea Naţională este de 8,09.
Topul continuă cu Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” din Zalău, cu o medie de 7,90 şi 92 de elevi prezenţi, Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu”, cu media 7,88 şi 35 de absolvenţi de gimnaziu participanţi la Evaluare, Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu”, cu media 7,88 şi 74 de elevi prezenţi şi Şcoala Gimnazială „Porolissum”, cu media 7,71 şi 46 de candidaţi.
Locurile opt şi nouă sunt ocupate de două unităţi şcolare din Şimleu Silvaniei. Este vorba de Şcoala Gimnazială „Horea”, unde media obţinută de cei 25 de absolvenţi de gimnaziu a fost 7,63 şi Şcoala Gimnazială ” Silvania”, cu media 7, 54 şi 93 de elevi prezenţi. Locul zece a fost adjudecat de Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Jibou, cu media 7,46 cu 50 de candidaţi.
La polul opus, cu medii sub şase, se situează patru şcoli din judeţ. Este vorba de Şcoala Gimnazială „Marcus Aurelius” din Creaca, cu media 5,95 şi 14 elevi care au susţinut Evaluarea Naţională, Şcoala Gimnazială Nr.1 Derşida, cu media 5,90 şi 12 elevi, Şcoala Gimnazială din Meseşenii de Sus, cu media 5,84 şi 10 candidaţi şi Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Agrij, cu media 5,75 şi 11 elevi prezenţi la examenele naţionale.

Nicio unitate în topul naţional
Cu toate că în judeţ cea mai mare media a fost înregistrată la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr”, unitatea nu se regăseşte în topul primelor 50 de unităţi şcolare din ţară, clasament întocmit de Ministerul Educaţiei. Şcoala cu cea mai mare medie a notelor obţinute de elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională 2015 este Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, unde, media mediilor absolvenţilor de gimnaziu la examenele naţionale este 9,62. Pe locul al doilea în topul pe ţară este Colegiul Naţional „Gheorghe Vrânceanu” Bacău, cu media 9,61, iar pe locul al treilea se situează Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” Cluj-Napoca, cu 9,59.
Ultima clasată, adică pe locul 50, este o unitate de învăţământ din Bucureşti, respectiv Complexul Educaţional „Lauder Reut”, cu media 9,02, cu aproximativ o jumătate de punct mai mare faţă de media obţinută de elevii unităţii şcolare din Zalău.

3 Thoughts to “Şcolile din Sălaj cu cele mai bune rezultate la Evaluarea Naţională”

  1. […] Unitatea de învăţământ cu cea mai mare medie a notelor obţinute de elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională este Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” din Zalău. Potrivit datelor publicate de Ministerul Educaţiei, media notelor celor 77 de absolvenţi de gimnaziu la examenele naţionale din acest an este de 8,53 la această unitate şcolară. Pe locul al doilea în topul pe judeţ este Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, cu media 8,23. Aici, examenele naţionale au fost susţinute de 167 de elevii de clasa a VIII-a. Locul al treilea în acest clasament este ocupat de o unitate de învăţământ din mediul rural. Sursă știre […]

  2. […] Unitatea de învăţământ cu cea mai mare medie a notelor obţinute de elevii de clasa a VIII-a la Evaluarea Naţională este Şcoala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” din Zalău. Potrivit datelor publicate de Ministerul Educaţiei, media notelor celor 77 de absolvenţi de gimnaziu la examenele naţionale din acest an este de 8,53 la această unitate şcolară. Pe locul al doilea în topul pe judeţ este Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, cu media 8,23. Aici, examenele naţionale au fost susţinute de 167 de elevii de clasa a VIII-a. Locul al treilea în acest clasament este ocupat de o unitate de învăţământ din mediul rural. …mai multe stiri […]

  3. Nico

    Afacere pentru iubitorii de carti! Aceasta este afacerea cea mai potrivita pentru oamenii inteligenti si care au acasa o biblioteca! Castigi bani imbogatindu-ti biblioteca! Ce poate fi mai simplu si mai interesant? Aceasta este o oferta cu adevarat unica si revolutionara! Cere acum mai multe detalii, la adresa de email: nico.circiu@gmail.com

Leave a Comment