Şcolarii sălăjeni luptă pentru premiile „ECOlimpiada elevilor”

Mai mulţi elevi sălăjeni au participat la concursul educaţional „ECOlimpiada elevilor”, derulat în primul semestru al anului şcolar în curs de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. Această competiţie implică 15.550 de elevi din 161 de şcoli, din 23 de judeţe ale ţării.
Potrivit Mariei Pepine, reprezentantul firmei organizatoare a competiţiei, elevii şcolilor înscrise în concurs au realizat compuneri în care au dezvoltat creativ ideile desprinse din auxiliarul curricular „Învăţăm să reciclăm ambalajele!”, pe care l-au studiat alături de învăţătorii lor. Din fiecare clasă participantă, învăţătorii au ales cea mai potrivită compunere care să participe în concurs.
Cei care vor să-i sprijine pe elevi pot vota, până în data de 10 februarie, cele mai bune lucrări pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. „Etapa de votare este importantă în calculul final al punctajului, reprezentând 15 la sută din nota finală şi, de aceea, copiii au mare nevoie de susţinerea comunităţii. În afară de punctele obţinute prin vot, şcolile vor primi şi punctaje oferite de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, precum ţi de reprezentanţi ai Eco-Rom Ambalaje”, a declarat Maria Pepine.
La final, compunerile câştigătoare vor fi premiate cu aparatură multimedia, respectiv cu tablete PC, camere foto digitale şi MP4 Player. De asemenea, clasa şi învăţătorul de unde provine elevul câştigător vor fi premiaţi.
ECOlimpiada elevilor este un demers complet, desfăşurat la nivel naţional, care integrează două componente. Prima componentă este cea didactică, aceasta urmărind educarea elevilor şi stimularea interesului lor faţă de procesul de colectare selectivă, ca mijloc de prezervare a mediului. Cea de-a doua componentă a proiectului constă într-un concurs pentru elevi, având ca scop dinamizarea procesului de învăţare prin stimularea competitivităţii la nivel şcolar, local şi naţional.
Proiectul se desfăşoară în unităţile de învăţământ selecţionate cu ajutorul Inspectoratelor Şcolare Judeţene, din următoarele judeţe: Bucureşti, Argeş, Arad, Bacău, Braşov, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea şi Vrancea.

Alte articole

Leave a Comment