Trei investitori vor să preia Spumante Silvania

Cel puţin trei investitori români sunt interesaţi să preia societatea Spumante Silvania din Şimleu Silvaniei, pentru a revigora activitatea producătorului de vin spumant, ne-a declarat Septimiu Ţurcaş, primarul de sub Măgura.

Acesta dă garanţii nu doar locuitorilor din Şimleu, ci şi tuturor sălăjenilor, că brandul oraşului nu va dispărea. “Mă bucur că am văzut că există interes din partea celor pasionaţi. Ştiu cel puţin trei investitori care ar dori să achiziţioneze fabrica într-un viitor apropiat. La Spumante există potenţia, dat trebuie băgaţi bani. Am vizitat mai multe beciuri din alte zone şi am văzut cum funcţionează un sistem modern, faţă de cel învechit de la Silvania”, ne-a declarat Ţurcaş.

Fabrica de vinuri şi şampaniei de la Şimleu Silvaniei se află în faliment încă de anul trecut. Societatea riscă falimentul după aproape 200 de ani de existenţă, în principal din cauza managementului defectuos al conducerii. În prezent, Spumante Silvanie înregistrează o datorie de aproape 1,8 milioane de lei, din care 1,2 milioane reprezintă datoriile către stat.

Potrivit unor surse oficiale care doresc să-şi păstreze anonimatul, la fabrica din Şimleu, unde mai lucrează 20 de persoane, nu se mai produce şampanie din 2005. Următoarea etapă o constituie finalizarea expertizei de evaluare, care trebuie prezentată creditorilor, iar apoi, prezentarea strategiei de dezvoltare.

Principalul acţionar al Spumante Silvania este firma băimăreană Prod Com Andante.

Vinul spumant Silvania face parte din elita rarelor vinuri spumante româneşti obţinute prin metoda tradiţională “Champenoise”, adică prin refermentarea naturală a vinului în propria butelie, în hrubele de la Măgura Şimleului, aflate la 60 de metri sub stâncă, cu galerii în lungime de 3,5 km. Rezultatul astfel obţinut este socotit de mulţi drept cel mai bun vin spumant din Europa Centrală şi de Est.

Tradiţia vinificatului ştiinţific în Şimleu Silvaniei a început în anul 1820, când au fost săpate sub un deal din apropierea oraşului primele pivniţe.

Alte articole

One Thought to “Trei investitori vor să preia Spumante Silvania”

  1. Anonim

    La puscarie cu managerii !!!Verificati-le averile ca cine stie ce si de unde rasare?

Leave a Comment