Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” Jibou, reprezentată cu cinste la Cannes, Franța, în cadrul unui proiect Erasmus

Parteneriatele strategice Erasmus, finanţate de Uniunea Europeană, oferă prilejul ideal pentru elevi şi profesori de a se implica în activităţi extraşcolare deosebit de interesante şi de a intra în contact cu aspecte de cultură şi civilizaţie din alte ţări europene, sporind valoarea şi calitatea demersului educativ.
În perioada 06 martie – 12 martie 2022 a avut loc mobilitatea la Collège Gérard Philipe în orașul Cannes din Franța, în cadrul proiectului ”Le loup ou la vie dans les bois ” cu nr. de referință 2020-1-BE01-KA229-074952_4 care fost aprobat pentru finanțare în cadrul rundei 2020. Acest proiect este inițiat de școala ,,Envol” din Belgia în parteneriat cu alte patru instituții partenere: Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Jibou – România, Iznik Cicekli Ortaokulu- Turcia, Școala Primară „G. Lombardo Radice”- Italia, Collège Gérard Philipe – France în cadrul programului Erasmus, Acțiunea Cheie 2, parteneriat strategic în domeniul școlar. Coordonatorul acestui proiect la nivelul Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga” Jibou este profesorul pentru învățământ primar Ciurte Amelia.

La mobilitate au participat trei cadre didactice: coordonatorul proiectului prof. înv. primar Ciurte Amelia, prof. Mirșidan Dan, prof. Riza Oana și patru elevi: Tirintică Fineas, Orban Erika, Sima Patricia, Micle Bianca.
Proiectul se derulează pe o durata de trei ani, obiectivul principal fiind dezvoltarea abilităţilor de viaţă ale elevilor, de la cele lingvistice, artistice, sociale pănă la cunoașterea culturii, tradiței, stilului de viață și a mediului înconjurător din țările partenere.


În aceasta perioadă, şcolile partenere au antrenat profesorii și elevii în activități extracurriculare, participarea la evenimente artistice şi sociale, interacţiunile internaţionale, deschiderea faţă de culturi şi faţă de limbi noi. Toate acestea au avut un impact major asupra dezvoltării personale, dar şi asupra viitoarei lor orientări şcolare şi profesionale. Delegația din România a avut întâlniri cu Primarul orașului Cannes, cu reprezentanți ai sistemului de învățământ francez, cu directori de școli, reprezentând cu suceces școala din care fac parte.
Aceste activități au avut un impact major asupra celor implicați în mobilitate.

Echipa de proiect

2 Thoughts to “Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” Jibou, reprezentată cu cinste la Cannes, Franța, în cadrul unui proiect Erasmus”

  1. Marie

    Sincere felicitari elevilor si profesorilor lor!

  2. […] Parteneriatele strategice Erasmus, finanţate de Uniunea Europeană, oferă prilejul ideal pentru elevi şi profesori de a se implica în activităţi extraşcolare deosebit de interesante şi de a intra în contact cu aspecte de cultură şi civilizaţie din alte ţări europene, sporind valoarea şi calitatea demersului educativ. În perioada 06 martie – 12 martie 2022 a avut loc mobilitatea la Collège Gérard Philipe în orașul Cannes din Franța, în cadrul proiectului ”Le loup ou la vie dans les bois ” cu nr. de referință 2020-1-BE01-KA229-074952_4 care fost aprobat pentru finanțare în…  » Mai multe detalii […]

Leave a Comment