Şase elevi sălăjeni admişi, în prima etapă, la Colegiul Militar din Alba Iulia

Şase din cei nouă elevi din Sălaj au reuşit să treacă de prima etapă a admiterii la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Instituţia de învăţământ a afişat rezultatele la sfârşitul săptămânii trecute. Concurenţa a fost una considerabilă, având în vedere că s-au înscris peste 400 de candidaţi pentru 120 de locuri, din care 100 pentru băieţi şi doar 20 pentru fete.
Din cei 409 candidaţi înscrişi, au fost respinşi 135, în urma susţinerii testului grilă de de verificare a cunoştinţelor la limba şi literatura română şi matematică, iar trei nu s-au prezentat la examen. Restul de 271 de candidaţi vor fi repartizaţi, în 6 iulie, pe locurile disponibile la Colegiu, în ordinea descrescătoare a mediei finale de admitere.
Din Sălaj s-au înscris nouă elevi, din care şapte băieţi şi două fete. În urma testului grilă susţinut sâmbătă, 30 mai, şase candidaţi sălăjeni au fost declaraţi admişi, cele două fete, Alina Chiş, de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Valcău de Jos şi Cătălina Haţegan, de la Şcoala Gimnazială Ip şi patru băieţi: Iulian Benţe – Şcoala Gimnazială Bobota, Alexandru Caba – Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, Szene Narcis – Liceul Teoretic „I.Pop” Ileanda şi Marius Tămăşan – Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Jibou. Cea mai mare notă a fost obţinută de sălăjeni a fost cea a elevului din Bobota, respectiv 9,50.
Candidaţii au trebuit să obţină minim nota 6 pentru a fi declaraţi admişi la testul grilă. În această etapă, nu se depun contestaţii. De sâmbătă, după afişarea rezultatelor, candidaţii admişi în prima etapă se pot prezenta la Colegiu pentru a ridica anexa la fişa de înscriere.
În 6 iulie, candidaţii admişi se prezintă la Colegiu din nou, cu fişa de înscriere şi foaia matricolă, pentru a doua etapă a admiterii, cea de repartizare în ordinea mediilor. Rezultatele finale ale admiterii din acest an vor fi afişate tot pe 6 iulie.
Pentru calculul mediei finale de admitere se ia în considerare nota la testul tip grilă şi media de admitere obţinută conform metodologiei admiterii în învăţământul preuniversitar de stat. Candidaţii care nu au fost admişi în etapa I pot participa la repartizarea computerizată pentru instituţiile de învăţământ civile.
La admiterea din acest an de la Colegiul Militar din Alba Iulia au fost înscrişi 302 de băieţi şi 107 fete.

Alte articole

Leave a Comment