Aproape 200 de elevi sălăjeni îşi vor cumpăra calculator cu bani guvernamentali

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj a afişat lista beneficiarilor Programului Euro 200, prin intermediul căruia elevii care provin din familii cu venituri modeste primesc câte 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator. Aproape 200 de cereri au fost depuse pentru programul menţionat.
Acestea au putut fi depuse la şcoli până în data de 21 aprilie. Beneficiarii programului sunt elevii şi studenţii în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. La stabilirea venitului se iau în calcul veniturile realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, alocaţiei familiale complementare şi a alocaţiei de susţinere pentru familia monoparentală, bugetului personal complementar acordat persoanelor cu handicap, burselor de studii şi burselor sociale, precum şi a tuturor drepturilor sociale.
La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se constituie o comisie “Euro 200″, care va analiza fiecare dosar depus. Părinţii sau ocrotitorii legali ai elevilor care au dreptul la acest ajutor trebuie să prezinte, la secretariatul şcolii, documente doveditoare în vederea obţinerii sprijinului financiar în cadrul Programului “Euro 200” de achiziţionare a unui calculator.
Potrivit calendarului pentru anul 2015, după afişarea listei, pe parcursul a cinci zile se pot depune contestaţii, rezolvarea acestora urmând să aibă loc în intervalul 8 – 23 iunie.
Afişarea rezultatului contestaţiilor în fiecare unitate de învăţământ se va face în 24 iunie, până la ora 18, după care va avea loc eliberarea bonurilor valorice între 24 iunie şi 30 iulie. Achiziţionarea de calculatoare se va putea face între 24 iunie şi 31 august. Până în 20 septembrie, se vor depune copiile după facturi şi procese verbale de predare-primire de către elevi şi studenţi – 24 iunie – 20 septembrie. În acelaşi interval, se va face depunerea de către operatorii economici a bonurilor valorice, a copiilor după facturi şi după procesele verbale de predare-primire spre decontare, la Comisia judeţeană, respectiv la comisiile din instituţiile de învăţământ superior, precum şi înregistrarea operatorilor economici pe portalul dedicat. Afişarea şi actualizarea listei operatorilor economici înregistraţi, împreună cu numărul de cereri primite va avea loc în intervalul 16 iulie – 8 octombrie, iar decontarea către operatorii economici, în perioada 23 iulie – 30 noiembrie.
Conform listei postate pe site-ul ISJ Sălaj, toate cererile depuse au fost aprobate, astfel 198 de elevi din judeţ vor primi câte 200 de euro pentru a-şi cumpăra calculator. Cele mai multe cereri, prin care se solicită acest ajutor de la stat, provin din localităţile sălăjene Nuşfalău şi Derşida.

Leave a Comment