La titularizare, Sălajul nu a avut niciun cadru didactic de nota zece

Vezi rezultatele aici.

Ministerul Educaţiei a publicat luni, 20 iulie, primele rezultate la proba scrisă din cadrul examenului de titularizare.

Peste 70 la sută dintre candidaţii din Sălaj care au susţinut examenul de titularizare au reuşit să proba scrisă, obţinând cel puţin nota 5. Doar 38 la sută însă au luat note peste 7, putând astfel să ocupe un post în învăţământ pe perioadă nedeterminată. Nu au fost înregistrate note de zece, însp sunt mai mulţi profesori care au luat peste 9.
Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, 302 cadre didactice au participat la proba scrisă, ce a avut loc miercuri, 15 iulie, la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, două lucrări fiind anulate pentru motive legate de nerespectarea metodologiei de concurs. În total, 300 lucrări au fost corectate în Centrele de Evaluare din ţară. „Din punct de vedere statistic, situaţia se prezintă astfel: 116 cadre didactice au obţinut note între 7 şi 9, 90 (38 la sută). Nota cea mai mare (9, 90) a fost obţinută de Szabo Alina-Camelia din Cluj – Napoca, 108 cu note între 5 şi 5, 99 (36 la sută) şi 76 cu note sub 5 (25 la sută)”, a precizat reprezentantul ISJ Sălaj.
Înainte de contestaţii, rata de promovabilitate (respectiv cel puţin nota 5) este de 73, 85 la sută, la nivel naţional, iar la nivelul judeţului Sălaj de 74 la sută. În privinţa notelor între 7 şi 10, procentul este 37, 55 la sută pe ţară şi 38 la sută în Sălaj.
Eventualele contestaţii vor fi înregistrate la ISJ Sălaj şi transmise către Centrele de Evaluare, în zilele de 20-21 iulie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în data de 24 iulie. „Reamintim că pentru titularizarea pe post cadrele didactice trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota şapte”, a subliniat Marcel Lucaciu. Potrivit acestuia, la şedinţa publică de repartizare pe posturi, ce va avea loc în perioada 27 – 28 iulie, cadrele didactice din judetul Sălaj au la dispoziţie 418 de posturi vacante/rezervate, din care doar 51 sunt titularizabile.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota şapte atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota cinci atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

 

Alte articole

3 Thoughts to “La titularizare, Sălajul nu a avut niciun cadru didactic de nota zece”

  1. Liviu

    F. valorosi profi facuti la f.f pe diplomeplatite incat nu obtin nici nota 4 ???Nici suplinitori NU au ce cauta lacatedra .Sa mai fie si platiti,ca nenorocesc generatii de copii .RUSINE !!!

  2. Liviu

    F. valorosi profi facuti la f.f pe diplome platite incat nu obtin nici nota 4 ???Nici suplinitori NU au ce cauta la catedra .Sa mai fie si platiti,ca nenorocesc generatii de copii .RUSINE !!!

  3. Mihai Viteazu

    Acestia ne pregatesc copiii la evaluare , bac si ne miram de rezultate?? iar acestia de cele mai multe ori sunt cei mai rai fara sa le pese ca elevii au mult de invatat desi nu le foloseste la nimic

Leave a Comment