Scandal în Gîrceiu : Tată şi fiu, atacaţi cu furca

Doi bărbaţi, tată şi fiu, din localitatea Gîrceiu, au ajuns, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la spital, după ce au fost loviţi cu o furcă de către un individ, care se afla în vizită la un vecin de – al lor. Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că în noaptea de 17 spre 18 iulie, inculpatul, Eugen Creţ, i-a aplicat o lovitură la nivelul capului persoanei vătămate Lăcătuş Eugen senior, cauzându-i o hemoragie masivă, lovitura fiind aplicată cu o furcă. De asemenea, Lăcătuş Eugen junior care a intervenit în conflict, a fost lovit şi el cu acelaşi obiect contondent în zona capului, lovitură în urma căreia acesta şi-a pierdut cunoştinţa. Atât Lăcătuş Eugen senior, cât şi Lăcătuş Eugen junior, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău – Unitatea Primiri Urgenţe, unde li s-au acordat îngrijiri medicale.
Inculpatul a fost prezentat sâmbătă, 18 iulie, cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sălaj care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia, pe o durată de 30 de zile, sub acuzaţia de tenativă la omor calificat.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai menţionat procurorii sălăjeni.

Leave a Comment