S-a stabilit programul de vară al grădiniţelor

Părinţii preşcolarilor din cele patru oraşe care, în perioada vacanţei de vară, intenţionează să-şi lase micuţii la grădiniţă, trebuie să depună cerere la secretariatul unităţii de învăţământ unde este înscris preşcolarul. Termenul limită de depunere a cererii este până în 9 iunie.

Grădiniţele cu program prelungit din municipiul Zalău, dar şi din oraşele Şimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei şi Jibou vor avea deschise temporar porţile în perioada vacanţei de vară, conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj. Astfel, Grădiniţa cu Program Prelungit (PP) „Piticii Isteţi” Zalău şi Grădiniţa (PP) „Pinochio” Zalău programul de funcţionare este valabil în perioada 27 iunie – 8 iulie; Grădiniţa (PP) „Voinicel” Zalău şi Grădiniţa (PP) Nr. 12 Zalău – în perioada 11-22 iulie; Grădiniţa „Căsuţa cu Poveşti” Zalău şi Grădiniţa „Dumbrava Minunată” programul va fi în perioada 25 iulie–8 august; Grădiniţa PP „ Ioan Creangă” Zalău va avea program de funcţionare în perioada 8- 19 august, iar Grădiniţa PP Nr. 1 Zalău va avea program în perioada 22 august – 2 septembrie. De asemenea, pe tot parcursul lunii iulie vor fi deschise pentru copii, porţile Grădiniţei PP Nr. 2 Şimleu Silvaniei, porţile Grădiniţei „Piticot” Cehu Silvaniei, dar şi Grădiniţa „Prichindel” Jibou. Potrivit ISJ Sălaj, la Şimleu Silvaniei pe tot parcursul lunii august va fi deschisă Grădiniţa PP Nr. 3.
Potrivit sursei citate, primirea preşcolarilor la grădiniţă în perioada vacanţei este obligatorie, indiferent de numărul celor care solicită acest lucru. Conducerea grădinițelor va asigura în perioada de funcționare a unității de învățământ, personalul didactic, nedidactic și didactic auxiliar necesar pentru buna desfășurare a activității, iar informarea părinților asupra programului de funcționare pe perioada vacanței de vară a unităților de învățământ preșcolar cu program prelungit se va face în cadrul ședințelor cu părinții și prin afișarea la sediul unităţii. “Grădiniţele din Zalău şi din Şimleu Silvaniei, care au grupe cu program prelungit şi care nu sunt planificate pentru asigurarea serviciului de vară, vor desemna educatoare care vor realiza activităţi cu preşcolarii în unităţile de învăţământ în care aceştia vor merge pe perioada verii, în funcţie de numărul solicitărilor exprimate de părinţi. Numărul zilelor se stabileşte de comun accord cu grădinţa gazdă”, a precizat profesorul Valentina Souca – inspector de specialitate.
De precizat este faptul că, părinţii care solicită serviciile grădiniţelor în timpul vacanţei de vară trebuie să depună o cerere la secretariatul unităţii de învăţământ unde este înscris copilul, până în data de 9 iunie. Pentru perioada în care unitatea de învăţământ, în care este înscris copilul, funcţionează fără activitate cu copiii, ( desfăşoară, de exemplu lucrări de reparaţii şi igienizare), părintele poate opta pentru oricare altă unitate de învăţământ preşcolar care desfăşoară activităţi în timpul vacanţei de vară.

Alte articole

Leave a Comment