Reducerile din educatie pun lacatul pe scoala din Ban

Reducerile din educatie pun lacatul pe scoala din BanScoala cu clasele I-IV din localitatea Ban, comuna Banisor, va fi inchisa odata cu inceperea noului an scolar, ca urmare a reducerilor impuse de minister in randul angajatilor din invatamant.

Doar doua din cele trei unitati scolare din comuna Banisor vor mai functiona odata cu inceperea noului an scolar. Scoala cu clasele I-IV din Ban, unde in prezent sunt inscrisi 18 copii, urmeaza a fi desfiintata, iar elevii transferati la celelalte doua scoli din comuna, la Banisor si Pecei. Decizia de comasare a unitatii scolare a fost luata ca urmare a reducerilor de posturi din invatamant impuse de minister. Primarul comunei, Gheorghe Pop, ne-a spus ca aceasta decizie de comasare a unitatii scolare este aplicata in favoarea elevilor.

La scoala din Ban sunt in prezent patru clase care functioneaza in regim simultan. La acestea, preda un singur invatator. Desi s-ar crede ca inchiderea unei unitati scolare este un lucru negativ, sustin contrariul. Elevii din aceasta scoala vor avea acces la educatie de calitate, fiindu-le asigurat transportul. S-a discutat astazi (ieri n.r.) in consiliul de administratie de la inspectorat despre desfiintarea scolii, decizia finala urmand a fi luata zilele acestea, a precizat Pop. Acesta a adaugat ca in locul scolii din Ban doreste sa infiinteze un centru de zi pentru copii.

Odata cu desfiintarea scolii din Ban, si una din celelalte doua scoli din comuna Banisor urmeaza a-si pierde personalitatea juridica. Inspectorul general scolar al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, Ioan Abrudan, ne-a spus ca pentru reducerea celor 234 de posturi din invatamantul din Salaj, vor fi aplicate mai multe masuri, printre care: comasarea unitatilor scolare, comasari de clase, precum si renuntarea la scoli cu personalitate juridica.

Tot in urma deciziilor luate in consiliul de administratie, vom vedea care dintre unitati isi va pastra personalitatea juridica, ne-a mai spus primarul comunei Banisor. La scoala din centrul de comuna, Banisor, sunt inscrisi 80 de elevi, iar la cea din Pecei 118.

Alte articole

Leave a Comment